de locatie Mooi Almelo trekt allerlei bewoners
de locatie Mooi Almelo trekt allerlei bewoners (Foto: Arjan Veelers)

Veel belangstelling bouwplan Aadijk

Door: de redactie

Bijna alle woningen aan het water

ALMELO – Voor de bouwcrisis had de gemeente Almelo grote ambities ten aanzien van de stadsuitbreiding. Het plan Waterrijk benoorden Almelo, was wel het meest in het oog springende plan. De gemeente Almelo, gedwongen door de omstandigheden, schreef er 55 miljoen euro verlies op af.

Toch zijn in het gebied grondbezitters die wel kansen zien tot ontwikkeling zoals de ontwikkelmaatschap Waterrijk bv bestaande uit de aannemers Bramer, Webbink, Timmerhuis en BPD (voorheen Bouwfonds).

Zij namen de makelaars Weghorst (Wierden) en Kamphuis (Almelo) in de hand om te onderzoeken hoeveel belangstelling er nog is om aan de stadsrand tussen Bleskolksingel en Aadijk alsnog een deel tot ontwikkeling te brengen in het gebied dat nu Noordflank wordt genoemd.

Een gebied dat nog prominent wordt benoemd in de bouwplanvisie 2018-2028 van de provincie Overijssel als overkoepelend toezichthouder voor de bouwambities van alle gemeenten in Overijssel. In de Noordflank wordt nog een aantal van 335 woningen benoemd en de voornoemde maatschap zien kans dat de komende jaren te kunnen realiseren.

Woonwens enquête

Olaf Weghorst: 'Samen met college Kamphuis hebben wij de website Mooi Almelo (www.mooialmelo.nl) gelanceerd waar belangstellenden hun woonwens kenbaar kunnen maken. Nu al hebben 112 serieuze kandidaten dat gedaan. Het gaat dan om duurzame gasloze huizen in een rijtje, twee onder een kap met en zonder garage, modern of juist jaren '30 en dat met veel waterpartijen voor recreatieve impulsen.

Bijna alle woningen zijn in dit concept aan waterpartijen gelegen waardoor het wonen rond de Bleskolkplas een extra dimensie krijgt.'

Thijs ter Haar (Kamphuis Makelaars) 'Het zijn vooral kandidaten die nog een voorlaatste stap willen maken qua wooncomfort en omgeving. Zij zijn nog niet toe aan wonen in de binnenstad. Zitten nog midden in een carrière en hebben nog ambities. Als stad moet je alle kansen grijpen om doelgroepen te binden, ook deze anders trekt men naar buurgemeenten en is men deze doelgroep kwijt.'

Watergebonden wonen
Ter Haar en Weghorst verwachten dat nog veel meer kandidaten belangstelling hebben voor watergebonden wonen in de Noordflank en dat het benoemde contigent van 335 woningen in de provinciale nota ook kansen biedt voor migratie om juist naar Almelo te willen verhuizen. Volgens hen vergroot het plan juist de aantrekkelijkheid als woongemeente. Zij zien het bouwplan als een aanvulling op het totaal en zeker niet concurrerend met de villawijk in wording Almelo Noordoost tegen de grens van de woonkern Mariaparochie. 'Stadsontwikkeling moet je samen doen,' aldus de makelaars.

Meer berichten