Willeke Alberti zong aan het eind van haar optreden nog enkele nummers met de Oostvaarders en dat gaf een extra glans aan de feestvreugde
Willeke Alberti zong aan het eind van haar optreden nog enkele nummers met de Oostvaarders en dat gaf een extra glans aan de feestvreugde (Foto: )

Willeke Alberti zingt bewoners toe

ALMELO - Afgelopen week werd het grondig verbouwde wooncentrum Buurstede heropend en tegelijkertijd werd gevierd dat het wooncomplex 25 jaar bestaat. 's Morgens werd het officiële gedeelte gehouden met toespraken van o.a. Claudia Beumer van St. Joseph. Burgemeester Gerritsen mocht het wooncomplex Buurstede officieel openen.

Na de middag was het Willeke Alberti die de bewoners van het 134 appartementen tellende complex trakteerde op een potpourri van oer-Hollandse liedjes.

De bewoners genoten allemaal met volle teugen van de vele bekende liedjes van toen, die Willeke Alberti ten gehore gaf. Ze liep daarbij continue door de zaal en maakte overal contact met de mensen.

Willeke vertelde dat ze het geweldig vond om weer eens in Almelo te zijn. Ze at er haar lunch samen haar grote fans, de tweeling Siny en Tonny Broeze. De beide dames zijn 67 jaar en al 60 jaar trouwe fans van Willeke Alberti. Willeke vertelde dat het eigenlijk haar oppasdag was als oma en daarom had ze haar kleindochter Mila voor deze keer mee genomen.

Vijfentwintig jaar geleden was Buurstede één van de eerste woonzorgcentra van Nederland. Er is in de loop der jaren veel veranderd in de zorg. Voorheen was het alleen zorgorganisatie Carintreggeland die het gebouw beheerde. Sinds anderhalf jaar kent Buurstede weer een bewonerscommissie, die uit zeven personen bestaat. Alie Hoevers en Lucy Legebeke zijn twee leden van deze commissie die deze middag met Willeke Alberti hadden georganiseerd.

Ouderenfonds

Gelukkig hebben ze financiële ondersteuning gekregen van o.a. de woningstichting en via het ouderenfonds. Zelf hebben ze ook via opbrengsten van o.a. koffiemiddagen gespaard. 'Wij huren onze woningen van Sint Joseph en daarnaast kunnen we zorg inkopen bij de zorginstelling naar onze eigen wensen,' vertelt Alie Hoevers. Ze woont nu twee jaar tot volle tevredenheid in Buurstede. Ze kwam bijna tegelijk met Lucy Legebeke. Al gauw kwamen ze tot de conclusie dat er wel wat meer georganiseerd zou mogen worden voor de bewoners en daarom besloten ze om samen met nog vijf bewoners de bewonerscommissie op te richten.

Goed overleg

Er wordt van alles georganiseerd, zoals regelmatig een bingo. Daarnaast worden feestelijkheden tijdens de feestdagen gehouden en soms ook een stamppotbuffet. 'Het is leuk om te doen, maar er komt toch nog wel heel wat bij kijken om het een en ander te kunnen organiseren,' vertelt Alie Hoevers.

'De woningen zijn van de mensen, maar de openbare ruimtes zijn van Buurstede, maar met een beetje goed overleg valt er veel te regelen.'

Meer berichten