Wethouder Eugène van Mierlo bracht namens de gemeente een heerlijke taart mee voor de vertrouwde mensen van het nieuwe Mantelzorg Almelo
Wethouder Eugène van Mierlo bracht namens de gemeente een heerlijke taart mee voor de vertrouwde mensen van het nieuwe Mantelzorg Almelo (Foto: )

Feestelijke aftrap Mantelzorg Almelo

ALMELO - Zo'n 1200 mantelzorgers in Almelo kunnen weer ondersteuning krijgen bij hun zorgtaken. De vertrouwde consulenten Gerda, Jacquelien en Anne die na het faillissement van SIZT even op non-actief stonden, zetten hun werk op het vertrouwde adres in het Medisch Centrum de Kolk voort. Dat gebeurt onder een nieuwe naam: Mantelzorg Almelo. De eerste werkdag was op maandag 17 september en werd feestelijk ingeluid met een bezoekje van wethouder Eugène van Mierlo en taart! Op 1 augustus viel het doek voor de Stichting Informele Zorg Twente. In Almelo deden zo'n 1200 mantelzorgers een beroep op SIZT, voor hulp bij de verzorging van een partner, familielid of bekende, de boodschappenservice, de aanvraag van een dienstencheque voor huishoudelijke hulp, vervanging van de mantelzorger zodat die even op adem kan komen en nog veel meer. Alle hulp werd na bemiddeling door de consulenten geboden door vrijwilligers.

De gemeente Almelo schakelde snel na het faillissement van SIZT, omdat ze belang hecht aan de continuering van de ondersteuning van mantelzorgvrijwilligers en besloot de werkzaamheden onder te brengen bij vrijwilligersorganisatie De Klup Twente. De Klup wil de werkwijze van het mantelzorgsteunpunt voortzetten onder de naam Mantelzorg Almelo. Maandagmorgen 17 september ging Mantelzorg Almelo van start en begon de eerste werkdag voor de consulenten in het Medisch Centrum De Kolk aan de Bornerbroeksestraat. Wethouder Eugène van Mierlo kwam de dames Wessels, Ter Beek en Van de Raadt succes wensen. 'Het was zaak de ondersteuning snel maar zorgvuldig te regelen, juist omdat mantelzorg zo ontzettend belangrijk is', benadrukte Van Mierlo nog maar eens. 'En het is heel mooi dat mensen bij de vertrouwde consulenten, op de vertrouwde plek terecht kunnen en dat de werkwijze ook vertrouwd is.'

Gerda Wessels van Mantelzorg Almelo gaf aan blij te zijn met dat de gemeente zo snel een goede oplossing heeft gevonden ' We vinden het ook fijn we als een zelfsturende organisatie onder de vlag van De Klup Twente verder kunnen. We gaan nu opbouwen.' Vanwege de privacy van de mantelzorgondersteuners is het niet mogelijk het bestand van de meer dan 1.200 mantelzorgvrijwilligers zonder hun toestemming over te dragen aan Mantelzorg Almelo. Alle mantelzorgvrijwilligers hebben hierover een brief ontvangen van curator de heer Poelenije van KienhuisHoving. Via een formulier kunnen mantelzorgvrijwilligers de curator laten weten of zij ondersteuning willen ontvangen van Mantelzorg Almelo en of hij hun privégegevens aan hen mag overdragen.

Meer berichten