De publieksprijs kreeg 'Het Verzet Kraakt' omdat het een echt community project was!
De publieksprijs kreeg 'Het Verzet Kraakt' omdat het een echt community project was! (Foto: )

'Het Verzet Kraakt' wint Musicalworld Award

ALMELO - 'Het is voor ons een geweldige erkenning om nu als enige Twentse productie deze award mee terug te mogen nemen naar Twente. We zijn trots op wat we in Almelo hebben neergezet afgelopen jaar. We zijn nu volop aan het draaien met het volgende project STORK! In Hengelo. Maar met Het Verzet Kraakt en deze award hebben we laten zien dat we Twente in theaterland, cultureel op de kaart kunnen zetten,' aldus een dolblije Gerard Cornelisse, producent van Het Verzet Kraakt.

Onlangs sleepte het communityproject 'Het Verzet Kraakt', de prestigieuze Musicalworld Award voor de beste kortlopende musical in de wacht. De organisatie van deze Twentse musical was uitzinnig van vreugde toen ze de uitslag hoorden.

Het Verzet Kraakt
In de maanden augustus en september van het vorig jaar stond de musical voorstelling 'Het Verzet Kraakt', op het Indiëterrein. De 28.000 bezoekers die het theaterspektakel hebben gezien werden getrakteerd op een uniek avondvullend programma. De avond begon met een fantastisch driegangendiner, met daaropvolgend de voorstelling. Alles op het terrein was in de sfeer van de jaren '40. De voorstelling ging over de grootste bankroof aller tijden tijdens de tweede wereldoorlog. Hoofrolspelers van Het Verzet Kraakt waren Bert Geurkink, Jochem Smit, Wolter Weulink, Ellen Kremers en Laurens van Lottum.

STORK! Een ode aan de Twentse maakindustrie

Gerard Cornelisse en zijn team hebben al eerder producties in Twente neergezet, waaronder van Katoen en Nu. Inmiddels is het volgende community project, STORK! in volle gang. Het theaterspektakel neemt de bezoeker mee in een belangrijk stuk geschiedenis van Hengelo, namelijk die van het bedrijf Stork. Vanuit een bijzonder perspectief wordt de bezoeker meegenomen in bijzondere momenten van het bedrijf. De hoofdrollen in dit project worden vervuld door Han Oldigs, Laus Steenbeke, Niels Gooijer en Roosmarijn Luyten.

'De winst van deze award is natuurlijk fantastisch. We zijn druk bezig om van het project STORK! net zo'n succes te maken en wie weet ontvangen we ook voor die productie een nominatie. Het is een publieksprijs en de mening van het publiek, daar draait het wat mij betreft om. Zij moeten een fantastische avond hebben en het is geweldig om te zien dat we in Twente met een club van vrijwilligers en gedreven mensen duizenden bezoekers een fantastische avond kunnen bezorgen,' aldus Gerard Cornelisse.

Meer berichten