Elles, Anne, Jeffrey, Carlo, Tim en Wesley zijn er klaar voor en heten iedereen onder het motto 'Feijn, Lunchen en Lezen', van harte welkom
Elles, Anne, Jeffrey, Carlo, Tim en Wesley zijn er klaar voor en heten iedereen onder het motto 'Feijn, Lunchen en Lezen', van harte welkom (Foto: )

Medewerkers Feijn werken in de bieb

ALMELO - De bibliotheek aan het Baken is geheel in stijl van Feijn, Lezen en Lunchen. Onlangs sloot Feijn haar deuren in de Kerkstraat. Op zaterdag 22 september vond de officiële opening plaats.

Medewerker Jeffrey heeft al ruim vier jaar horeca-ervaring opgedaan in de Kerkstraat waar Feijn voorheen gevestigd was. Hij hielp mee in de bediening en gaat dat straks ook in de bieb doen. Hij vindt het geweldig om contacten met de gasten te hebben en het lijkt hem heel leuk in de bieb. Ook Anne keek er naar uit om in de bieb te mogen werken. 'Het wordt vast niet saai, maar dat was het in de Kerkstraat ook niet,' laat Anne weten. Zij helpt ook in de bediening. Dat geldt ook voor Carlo die er van uit gaat dat er veel te beleven valt in de bieb. Hij helpt zowel in de keuken als de bediening.

Keuken

Wesley houdt zich alleen met het werken in de keuken bezig. Hij werkt sinds anderhalf jaar in de keuken van Feijn en heeft ook al kokservaring op gedaan bij Preston Palace. Hij geeft aan dat hij heel blij is met de begeleiding van Tim. 'Met hem erbij redden we het in de keuken wel', geeft hij enthousiast aan. In de bediening zorgt onder andere Elles Everts voor de begeleiding.

Ervaring

Alle medewerkers hebben de nodige ervaring en training achter de rug hoe ze gasten moeten begeleiden en hoe er zo hygiënisch mogelijk gewerkt kan worden.

Menukaart

'We hebben de menukaart die we hadden in de Kerkstraat meegenomen naar de bieb,' vertelt Elles. Vele gasten die in Kerkstraat genoten van de overheerlijke grote gevulde broodjes kunnen straks ook weer genieten in de bieb. Daarnaast wordt de kaart aangevuld met kleine gerechtjes en hapjes voor kleine prijsjes. Er zijn ook speciale placemats met tekeningen gemaakt door Laura. Deze tekeningen mogen door kinderen ingekleurd worden.

Samenwerking

'We proberen we zoveel mogelijk samen te werken met de bibliotheek. Bijvoorbeeld bij speciale thema-activiteiten,' geeft Elles aan. Zo is er van 27 september t/m 6 oktober een samenwerkingsproject van de partners van het Cultuurplatform Almelo. Dit zijn de bibliotheek, Theater Hof 88, Kaliber Kunstenschool, het Theaterhotel, Stadsmuseum en het Armoedepact en de Sociale instellingen in de gemeente Almelo. Woensdag 26 september worden er dan bij Feijn Nederlandse liedjes gezongen onder begeleiding van Tessa Kortenbach. Voor iedereen die gewoon lekker wil zingen, Van 13.30 -14.30 uur. Toegang gratis. Er is van alle kanten hard gewerkt om alles goed en sfeervol aan te kleden. Er zijn speciale logo's voor op de ramen en passende wandversieringen. De medewerkers van Feijn hebben er ongelofelijk veel zin in en zien het als een mooie nieuwe uitdaging waar ze veel plezier hebben!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden