Almelo's Feestje levert duizend euro op voor La SteSa

ALMELO - De selectie van Heracles speelde traditie getrouw haar eerste oefenwedstrijd tegen de Almelose Selectie. Deze keer was dat op 7 juli j.l. Dit 'Almelo's Feestje' geeft elke jaar een euro van elke bezoeker aan een goed doel. Dus hoe meer bezoekers, hoe meer er naar het goede doel gaat. Dit jaar ging de opbrengst van duizend euro naar de dansgroep La SteSa. De dansers ontvingen de cheque uit handen van Adelbert Knol van AVC Heracles.

'Wij hebben al heel veel geld via sponsoren en acties binnen gekregen maar zijn superblij met dit bedrag dat voor ons de sluitpost betekent om alles voor de jonge dansers te kunnen betalen,' aldus begeleidster en choreograaf van de groep, Charony. De dansgroep besteedt het geld aan de reis en het verblijf van de dansers in het Schotse Glasgow waar ze mee doen aan het WK, dat plaats vindt op 24, 25 en 26 augustus. De dansers in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar hebben er ongelofelijk veel zin in om hun beste kunnen te laten zien.

Er zijn twee groepen, de een van 9 dansers en de andere van 11 dansers die mogen deelnemen. De la Charro'z en de La Chaotics. Daarnaast treden de tienjarigen, Jaira en Nayomie met zijn tweeën op. In de voorrondes hebben ze steeds heel goed gepresteerd met hun moderne Hip Hop dansen. La SteSa is de dansschool van Stephanie en Sanne en ze draaien al ongeveer vijf jaar met veel succes hun dansgroepen in de dansschool aan de Windmolen. In totaal gaan er ruim vijftig familieleden als fans mee naar Glasgow, om de dansers van La SteSa aan te moedigen.

Door: Marion Wesselink

Meer berichten