V.l.n.r.: Anita Timpers-Pongers, Bert Snippe en Martine Gröbe
V.l.n.r.: Anita Timpers-Pongers, Bert Snippe en Martine Gröbe (Foto: )

Twee jubilarissen bij Decokay Gröbe

Van de redactie

Bedrijf bestaat al meer dan eeuw

ALMELO – Decokay Gröbe aan de Bornsestraat 111 is één van de Almelose familiebedrijven die al meer dan een eeuw bestaan. Een bedrijf met traditie maar ook voortdurend actief en vooroplopend in de ontwikkelingen van de tijd voor complete woondecoratie en advies. Martine Gröbe is de vierde generatie die leiding geeft in het familiebedrijf maar dan wel in de traditie dat je het samen doet met de medewerkers.

40 Jaar

Wie daarover mee kan praten is Bert Snippe. Veertig jaar geleden werd hij door Johan Gröbe in dienst genomen en hij werkt inmiddels onder de derde generatie.

'Ik begon als chauffeur, want Gröbe leverde verf aan bedrijven in heel Oost-Nederland.

Ik kreeg bovendien de kans mij doorlopend te ontwikkelen door het volgen van cursussen en vervolgens kwam ik in de winkel te staan, leerde verf mengen en alle bijkomstigheden van het vak. Van behang tot raamdecoratie zodat ik de mensen ook kon adviseren', blikt Bert terug.'

Naar zijn zin

Op de vraag waarom hij het al 40 jaar naar zijn zin heeft bij Gröbe kwam een snel antwoord. 'Wij kennen elkaar van haver tot gort, het is hier gemoedelijk en hebben veel voor elkaar over.'

Bert gaat dus elke dag fluitend aan het werk, roemt het teamwork en is tegenwoordig als buitendienst verantwoordelijk voor advies en montage van raamdecoratie bij de mensen thuis.

25 Jaar

Ook Anita Timpers-Pongers is al lang in dienst bij Gröbe. 'Ik werkte al als adviseur in de branche. Vijfentwintig jaar geleden werd ik door Klaas Gröbe gevraagd om als allround adviseur bij Gröbe te komen werken. Het geven van woonadvies heeft mijn passie.

Service

Ook vind ik het geweldig om er achter te komen wat mensen mooi vinden. Die mogelijkheid is er in dit bedrijf, evenals het verlenen van service als een product of dienst niet aan de verwachting voldoet. Dat is voor mij belangrijk en daarmee onderscheiden we ons als bedrijf. Fijn om zo te kunnen werken, want ik wil nog wel een tijdje door,' aldus Anita.

Martine Gröbe bevestigt de lovende woorden die beide jubilarissen spreken over het familiebedrijf.

Werksfeer belangrijk

'Wij vinden de werksfeer enorm belangrijk. Voor onze medewerkers, voor onszelf en niet in de laatste plaats voor onze klanten.

Zij zijn gebaat bij een goed, eerlijk en deskundig advies en dat is alleen gewaarborgd wanneer het hele team goed in zijn/haar vel zit.'

Decokay Gröbe is gevestigd aan de Bornsestraat 111, 7607 KL Almelo. Tel. 0546-811861. Men helpt u altijd snel en vakkundig!

Meer berichten