Tino Stoop is er al bijna helemaal klaar voor om de bergen in het Spaanse Sierra Nevada te bedwingen
Tino Stoop is er al bijna helemaal klaar voor om de bergen in het Spaanse Sierra Nevada te bedwingen (Foto: )

Tino Stoop fietst voor BvdGF

ALMELO - 'Bas van de Goor was een studiegenoot van mij en daardoor kwam ik in contact met hem en later met de Bas van de Goor Foundation (BvdGF),' vertelt de 55-jarige Almeloër Tino Stoop. Hij vertrekt op 15 september naar Spanje om daar zes dagen lang te fietsen voor de Foundation. Tino heeft inmiddels een behoorlijk sponsorbedrag bijeen vergaard voor de BvdGF.

In totaal reizen er ongeveer 20 fietsers af naar Spanje. Er kan in verschillende categorieën worden deelgenomen. Onder de deelnemers zijn ook diabetici, beginnende en gevorderde fietsers. Bas van de Goor heeft jarenlang topvolleybal gespeeld. Hij is in 1996 in Atlanta Olympisch kampioen geworden.

Later in zijn carrière werd bij hem diabetes geconstateerd. Het weerhield hem er niet van te blijven sporten. Hij weet uit ervaring dat bewegen voor diabetici heel belangrijk is en het diabetesproces positief kunnen beïnvloeden. In 2007 heeft hij toen zijn foundation opgericht. In de loop der jaren heeft hij al heel veel geld binnen gehaald en op deze manier vooral voor kinderen met diabetes, veel kunnen betekenen.

Tino Stoop heeft inmiddels ook al drie keer voor de BvdGF meegedaan aan de marathon van New York. Tino Stoop is niet de jongste deelnemer, maar hij is wel iemand met veel ervaring, vooral waar het op doorzetten aankomt. Het is de eerste keer dat hij aan een fietstocht voor de BvdGF meedoet.

Sierra Nevada

De fietstocht vindt plaats in de Spaanse Sierra Nevada en er worden heel wat bergen en dalen bereden in de zes dagen durende fietstocht. Tino heeft er ondertussen heel wat trainingsuurtjes op zitten. Hij is als docent werkzaam op Landstede Sport en Bewegen in Zwolle. Onlangs heeft hij nog een hbo-master Physical Education and Sport Pedagogy op Windesheim Zwolle afgerond.

Dus ook vanuit die hoedanigheid weet hij als geen ander hoe belangrijk sporten en bewegen voor mensen is en voor diabetici in het bijzonder.

Met de steun van vele fietsers kan de BvdGF bijvoorbeeld door het organiseren van sport- en beweegactiviteiten, mensen met diabetes laten ervaren wat sport met hun diabetes doet. Daarnaast wordt men geïnformeerd over de positieve effecten van sport.

Heel belangrijk is dat ze geïnspireerd worden tot een sportief leven met diabetes. Iedere week regelmatig sporten en bewegen helpt mensen met diabetes hun bloedsuikerwaarden laag te krijgen en te houden. Hierdoor voelen ze zich beter, gezonder en zelfverzekerder. Er wordt heel veel voorlichting gegeven over een sportieve levensstijl. Wil je meer weten en wil je ook sponsor van Tino Stoop worden?

Ga dan naar de website https://www.bvdgf.org/actie/240/deelnemers/ waar je Tino ook persoonlijk kunt doneren.

Meer berichten