Trotse leerlingen en docenten met de gouden Schoolkantine Schaal 2018
Trotse leerlingen en docenten met de gouden Schoolkantine Schaal 2018 (Foto: )

Gouden Schoolkantine Schaal

Door: Nathalie Gerritsen

Erasmus VMBO trots!

ALMELO - De vestiging VMBO van Het Erasmus heeft de gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum verdiend en daar zijn ze ontzettend blij mee! Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan nu centraal in de schoolkantine van het VMBO. Bij binnenkomst in de schoolkantine valt het oog meteen op de keuze in gezonde broodjes, soepen, groentes, fruitsalades en smoothies. En door een recente make-over is de aankleding en uitstraling van de kantine fris en kleurrijk. Op de toonbank en in de koelvitrine staan tijdens de pauzes allerlei smakelijke gezonde producten en er is een watertappunt. De leerlingen worden zo verleid om gezonder te kiezen.

Sportdocent Jay Kamphuis is de drijvende kracht achter het initiatief om het VMBO te veranderen in een Gezonde School. Samen met collega-docenten en ondersteunend personeel heeft hij de transformatie van de kantine weten te realiseren.

Vandaar dat vestigingsdirecteur Leonie Wagenaar bij de uitreiking van de gouden Schoolkantine Schaal lovende woorden sprak over de inzet van het hele team.

Daarbij benadrukte ze 'Ik vind het geweldig dat het gezonde aanbod dat nu in de kantine te krijgen is door onze eigen leerlingen wordt gemaakt.' Leerlingen van HBR (horeca, bakkerij en recreatie), Economie & Ondernemen en Zorg & Welzijn zijn verantwoordelijk voor de bereiding en de verkoop van de verse producten.

Richtlijnen

De richtlijnen voor de Gezonde Schoolkantine zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. Vanuit de visie 'jongeren zijn de toekomst' willen zij dat jongeren gezonder leven en dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Jongeren brengen een groot deel van hun tijd door op school en door te ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, worden ze geholpen om een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Vignet

Het Erasmus VMBO hoopt ook dit jaar het vignet 'Gezonde School' te behalen. Jay Kamphuis legt uit wat ze daarvoor doen. 'Op verschillende manieren werken we aan het verbreden van kennis en het verbeteren van de gezondheid van de leerlingen.

Zo worden er op alle niveaus lessen aangeboden over gezonde voeding en een gezonde leefstijl. En we geven voorlichting over alcohol, roken, drugs en ongezonde voeding.

Sportactiviteiten

Daarnaast bieden we tijdens de pauze en de tussenuren verschillende sportactiviteiten en op allerlei manieren enthousiasmeren we leerlingen en docenten om te gaan sporten, zoals de Fitchallenge en Olympic Moves.

Zo helpen we leerlingen en docenten om gezond te zijn en te blijven!'

Meer berichten