De start van de sponsorloop voor Ushersyndroom verliep prima, onder het genot van een lekker zonnetje hadden de kinderen veel plezier!
De start van de sponsorloop voor Ushersyndroom verliep prima, onder het genot van een lekker zonnetje hadden de kinderen veel plezier! (Foto: )

Telgenborch rent voor Ushersyndroom

Van de redactie

ALMELO - Woensdag 27 juni deden alle leerlingen van groep 1 t/m 8 mee mee aan de sponsorloop op het grasveld bij De Telgenborch. De opbrengst hiervan gaat naar Stichting Ushersyndroom. Ushersyndroom is een erfelijke ziekte. Mensen met Ushersyndroom worden slechthorend geboren en gaan dan steeds slechter horen en zien. Soms zijn er ook evenwichtsproblemen. Uiteindelijk worden zij doofblind.

Eén van de leerlingen van De Telgenborch heeft Ushersyndroom en heeft zijn verhaal verteld aan de kinderen van school door middel van een presentatie.

De kinderen hoorden hoe belangrijk het is om geld in te zamelen voor onderzoek naar een behandeling en waren dan ook erg gemotiveerd om zoveel mogelijk geld bij elkaar te rennen. De leerlingen haalden via hun familie en buren de nodige sponsoren binnen.

Tijdens de sponsorloop liepen alle kinderen hun rondjes, de een wat sneller dan de anderen, maar alle kinderen deden hun best om zoveel mogelijk rondjes te lopen en er vloeide dan ook menig zweetdruppel. Om de dorst te lessen kregen de kinderen van de Telgenborch allemaal een pakje drinken en een koekje van Albert Heijn Schelfhorst.

Daar waar nodig werden ze nog eens extra aangemoedigd door Rinne Oost uit Borne, winnaar van de bronzen medaille tijdens zijn deelname aan de Paralympics in 2012 in Londen bij het aangepast wielrennen.

Rinne is vanaf zijn geboorte slechthorend en hoorde op zijn 22e over zijn diagnose Ushersyndroom. Als ambassadeur voor Ushersyndroom.nl wil hij aandacht vragen voor Ushersyndroom en een bijdrage leveren voor fondsenwerving.

In Nederland zijn er 1.000 mensen met Ushersyndroom, wereldwijd 400.000 mensen. Er bestaat nog geen behandeling.

Wel zijn er hoopvolle en veelbelovende ontwikkelingen die de achteruitgang van horen en zien kunnen stoppen. Er is dus hoop om al deze mensen te kunnen helpen! Het enige wat ontbreekt is geld! Door onder andere allerlei acties te organiseren hoopt men op genoeg geld voor onderzoek en medicijnen.

Voor meer informatie over de ziekte kunt u onder andere kijken op www.ushersyndroom.nl

Meer berichten