Foto: Marion Wesselink

Business Tour gestart uit Almelo

ALMELO - 'Wij doen mee omdat we het gezellig vinden, maar ook zijn we zo fanatiek dat we willen winnen, noem het gezellig winnen', geven Martin Stolze en Richard Hoogendoorn vanuit hun prachtige oldtimer Porsche aan. Zij mochten als nummer 1 van start in de grote Business Tour die vorige week vanaf Grand Café Ledeboer in het centrum van Almelo om 9.00 uur van start ging.

Het evenement werd georganiseerd door Bcause, een Almelo's bedrijf, gevestigd aan de Twentepoort West, dat al jaren verschillende events organiseert om business en een goed doel te combineren. In 2017 heeft een aantal rallyrijders samen de SMile Foundation opgericht. Deze foundation richt zich op kinderen die onder minder fijne omstandigheden opgroeien. Ze hebben hen vorig weekend in Rosmalen een onvergetelijke dag bezorgd. In de loop der jaren zijn er door deze events al prachtige bedragen binnen gehaald.

In Almelo was het afgelopen donderdag vanaf 7.30 uur 's morgens in de binnenstad een drukte van belang. Overal vandaan kwamen de nieuwste Porsches, Mercedessen, maar ook prachtige oldtimers van allerlei makelij naar het centrum. Maar liefst zeventig deelnemers hadden zich gemeld voor de Business Tour die voor een deel door Nederland en een ander een deel door Duitsland voerde 'Het gaat om de gezelligheid, maar er staan ook enkele testen op het programma,' laat Frank ten Bokum van Bcause weten. Frank ten Bokum is eigenaar van Bcause en hij organiseerde samen met een heel team, waaronder Carolien en Sharon, dit evenement. Daarnaast was dit niet mogelijk zonder de hulp van zeker 25 vrijwilligers waaronder Jos ten Bokum (vader van Frank) die samen met zijn buurman Peter Jaspers voor de rally uitreed naar de verschillende testpunten. De eerste was in Emmer Compascuum. Daar moesten de rijders een behendigheidstest uitvoeren en om verschillende pyllonnen heen rijden. Jos en Peter hielden bij hoe dit uitgevoerd werd.

Sebastiaan Masselink en Roeland Koetshuis zaten rond 08.30 uur aan een tafeltje voor het Waagplein. Sebastiaan was met een potlood en een liniaal aan het meten. 'ik meet na of we links of rechts moeten afslaan en dat is voor mij nog echt handwerk,' vertelt Sebastiaan lachend. Ze doen mee in een prachtig witte Porsche en gaan volgens eigen zeggen uiteraard voor de titel. Of ze dat ook echt gelukt is, werd later op de dag duidelijk waar rond 18.00 uur na ruim 300 kilometer de deelnemers finishten in de Lutte.

Meer berichten