Logo almeloosweekblad.nl


Net als vorig jaar zal er ook tijdens deze editie van het Havenfestival veel vertier zijn voor jong en oud op en rond het water
Net als vorig jaar zal er ook tijdens deze editie van het Havenfestival veel vertier zijn voor jong en oud op en rond het water (Foto: )

Veel vertier tijdens Havenfestival

ALMELO - 'We hebben voor dit jaar weer een groot scala aan activiteiten op het programma staan tijdens het Havenfestival dat in deze vorm voor de tweede keer in Almelo wordt gehouden,' geeft Martin Kroeskop van Almelo Events aan. Hij is een van de stuwende krachten achter het Havenfestival dat dit jaar op zaterdag 14 en zondag 15 juli plaats vindt in het water ter hoogte van het Stadhuis en de Javatoren.

'Er zijn een groot aantal activiteiten waar de Almelose bevolking geheel gratis aan kan deelnemen of naar kan kijken,' aldus Martin Kroeskop. Het Havenfestival begint op zaterdag 14 juli om 11.00 uur en duurt die dag tot ongeveer middernacht. Er is dit jaar ter hoogte van de Rechtbank een grootse Ibiza- en brocantemarkt Voor het stadhuis zijn er allerlei horeca-activiteiten. De Peinturisten zijn van de partij met verschillende schilderworkshops. De modelbotenclub verzorgt meerdere demonstraties. De onderwatersportvereniging Galathea heeft het water onlangs gecontroleerd en kwam tot de conclusie dat het water verrassend helder en schoon is. Helaas liggen er wel allerlei attributen in het water die er niet thuis horen, zoals oude roestige vehikels. Deze worden voordien nog zoveel mogelijk uit het water gehaald, zodat de waterpoloërs van De Veene hun toernooi, dat 's morgens om 11.00 uur van start gaat, kunnen draaien.

Er komen een zestal oude boten, waaronder een oude zomp uit Enter en Gramsbergen. De Almelose Praam is er ook. Belangstellenden mogen een gratis tochtje maken met één van deze oude vaartuigen in de richting van de Eilandbrug. Voor de kinderen is er een heus kinderpaviljoen waar ze zich kunnen laten schminken en waar er allerlei waterspelen worden gedaan. Ook is er een heuse stormbaan. Een groot aantal scoutingleden van verschillende verenigingen helpen als vrijwilliger mee om er een geslaagd feest van te maken.

Vanaf 12.30 tot 16.00 uur uur treden er op twee podia, te weten voor het stadhuis en bij de Javatoren, afwisselend een drietal Shantykoren op. Om 16.30 laat het gitaarduo Double Six met muziek van alle tijden, van zich horen. Om 20.00 uur treedt de Bigband New Edition op tot bijna middernacht.

Op zondag 15 juli beginnen de festiviteiten om 13.00 uur. Ook dan is er het kinderpaviljoen, zijn er ook gratis rondvaarten en modelbouwdemonstraties. Ook de Peinturisten zijn dan weer van de partij. Op zondagmiddag is er dan vanaf 13.30 uur een optreden van The Salsa Project. Om 16.00 uur wordt het Havenfestival passend afgesloten met een optreden van My Generation.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox