De vakantiedagopvang is bedoeld voor alle kinderen uit het (speciaal) onderwijs
De vakantiedagopvang is bedoeld voor alle kinderen uit het (speciaal) onderwijs (Foto: )

De Klup zoekt met spoed vrijwilligers

Van de redactie

Twee snel groeiende activiteiten

ALMELO - De Klup Twente is voor twee van haar snelst groeiende activiteiten met spoed op zoek naar vrijwilligers. Het gaat om de vakantiedagopvang in de laatste twee weken van de zomervakantie en om het project Vriendenzoeker, waarvoor De Klup Twente een groot tekort heeft aan 'Klupvrienden' die mensen in een sociaal isolement willen helpen. Informatie en opgave: jolanda@deklup.nl

De vakantiedagopvang van De Klup Twente is bedoeld voor alle kinderen uit het (speciaal) onderwijs. Voor deze kinderen is vakantie vaak een opgave, omdat de structuur die school biedt lange tijd wegvalt. Ook voor ouders van deze kinderen is de vakantie vaak een extra inspannende periode.

Daarom biedt De Klup Twente vakantiedagopvang in de laatste twee weken van de schoolvakantie, op de maandag, de dinsdag en de woensdag (20, 21 en 22 augustus en 27, 28 en 29 augustus).

De belangstelling voor deze opvang groeit ieder jaar. In augustus verwacht De Klup Twente zo'n 25 tot 30 kinderen per week te verwelkomen. Het programma voor de vakantiedagopvang wordt samengesteld door de vrijwilligers. Het omvat altijd veel activiteiten in de buitenlucht, excursies, een leuk uitje, veel creatieve activiteiten en ontspanning.

De kinderen komen in kleine groepen naar leeftijd en niveau. Die groepen worden ook begeleid door vrijwilligers, die op hun beurt ondersteuning krijgen van beroepskrachten. In iedere groep zitten ook vrijwilligers die veel ervaring hebben met de vakantiedagopvang.

De Klup Twente zoekt vrijwilligers, jong en oud, die mee willen helpen met het maken van een leuk programma en ook de kinderen willen begeleiden. Ervaring is mooi, maar niet noodzakelijk.

Vriendenzoeker

Ook voor haar nieuwe project Vriendenzoeker, is De Klup Twente naarstig op zoek naar vrijwilligers. Vriendenzoeker is een soort bemiddelingsbureau.

Ze koppelt vrijwilligers (Klupvrienden) aan mensen in een sociaal isolement die geen kennissen of vrienden hebben om iets leuks of leerzaams mee te ondernemen, of om raad aan te vragen.

Loopt storm

Sinds bekend is dat De Klup Twente voor deze groep mensen vrienden wil zoeken, loopt het storm met aanmeldingen. Er zijn véél mensen die dolgraag een Klupvriend willen.

De eerste 'matches' zijn ook al tot stand gekomen, maar De Klup Twente heeft nog veel meer mensen nodig die zelf wel Klupvriend of Klupvriendin willen worden voor een deelnemer in een sociaal isolement.

Informatie en opgave

Wilt u wel een beetje tijd investeren om iemand uit een isolement te halen?

U kunt voor informatie en opgave terecht bij jolanda@deklup.nl

Meer berichten