Het Zwingkoor tijdens hun gezellige muzikale reis door België waar ze in meerdere plaatsen hebben opgetreden
Het Zwingkoor tijdens hun gezellige muzikale reis door België waar ze in meerdere plaatsen hebben opgetreden (Foto: Marion Wesselink)

Almelo's Zwingkoor in Beeklustpark

Door: Marion Wesselink

ALMELO - Op zondag 8 juli van 15.00 uur tot 16.00 uur laat het Zwingkoor haar muzikale meerstemmige zang klinken vanuit de koepel in het Beeklustpark. Ze laten een mix horen van nummers uit hun jubileumthema 'Vrouw' en het nieuwe thema 'Wereldmuziek'. Ter voorbereiding op hun thema heeft het koor een workshop percussie gevolgd via Paul op de Weegh. Vol enthousiasme werd er tijdens de workshop op allerlei manieren 'getrommeld' op de djembees.

Het wordt het laatste optreden van het koor onder leiding van dirigent Nyanda van Dijk. Vijf jaar lang gaf ze al haar kwaliteiten als dirigent aan het Zwingkoor. 'Ik was heel blij dat ik destijds op mijn 23e het vertrouwen kreeg om dit koor te mogen begeleiden. Ik heb het al die jaren met superveel plezier gedaan,' vertelt Nyanda, 'maar de lange reistijden beginnen me op te breken en daarnaast wil ik graag mijn muzikale vleugels uitslaan in het midden van het land.'

Het Zwingkoor is nu naarstig op zoek naar een nieuwe dirigent. Belangstellenden kunnen contact opnemen via de website www.zwingkoor.nl, waar een uitgebreide vacature vermeld staat.

In december vorig jaar is in het Theaterhotel het 25-jarig jubileum van het koor groots gevierd met een geweldig optreden voor veel publiek. De koorleden hebben daarna de feestelijkheden afgesloten met een heel gezellige tour door België met optredens in Blankenberge, Brugge en Gent. Het Zwingkoor bestaat uit ongeveer dertig enthousiast zingende vrouwen. Ze zingen vierstemmig als sopranen, mezzo-sopranen, 1e en 2e alten.

Het koor repeteert elke donderdagavond van 19.30 tot 21.45 uur in het wijkcentrum de Driekhoek aan de Jan Tooropstraat in de Almelose wijk Ossenkoppelerhoek. Belangstellenden mogen gerust een keertje langs komen of kijk voor meer informatie op de website www.zwingkoor.nl

Optreden in Beeklustpark

Op 8 juli in het park worden een tiental liedjes vierstemmig gezongen. Door het thema 'Wereldmuziek' staan nu ook enkele Afrikaanse nummers op het programma. Daarom heeft men een percussionist aangetrokken. Erik zal die middag in het Beeklustpark het koor als percussionist begeleiden.

Pianist Dries zorgt voor de muzikale begeleiding op de piano. Het optreden in het Beeklustpark is gratis voor iedereen toegankelijk. Als het weer ook een beetje mee zit belooft het een hele mooie en gezellige middag te worden in het Beeklustpark.

Meer berichten