Jens links vooraan, werkte mee onder andere mee aan de Escape Room
Jens links vooraan, werkte mee onder andere mee aan de Escape Room (Foto: )

Landelijke aanmoedigingsprijs voor Pius X College leerling Jens Reink

ALMELO - Nog voor de Vereniging van vmbo D&P (Dienstverlening & Producten) scholen haar eigen Talentprijs voor de eerste keer kan uitreiken, kreeg een leerling van het Pius X College, locatie Catharina van Renneslaan in Almelo al een onderscheiding van dit landelijke platform. Jens Reink uit Almelo werd tijdens de diploma-uitreiking op 3 juli verrast met een speciale aanmoedigingsprijs voor zijn opmerkelijke inspanningen voor de Escape Room 'Escape the plane'.

De Vereniging van vmbo D&P scholen is bezig met de instelling van een eigen Talentprijs vmbo D&P voor leerlingen die uitzonderlijke prestaties leveren. Bedoeling is dat scholen kandidaten voor deze prijs gaan aandragen. De Vereniging is echter nog niet zover dat de prijs al voor het eerst kan worden toegekend. Niettemin wees het Pius X College uit Almelo op de inzet van Jens die zich in zijn examenjaar vmbo TL ontpopte als grote inspirator bij de totstandkoming van de Escape Room in de kelder van de school.

Drie jaargenoten en Jens ontpopten zich in hun laatste schooljaar als grote roergangers bij het ambitieuze Escape Room project van het Pius X College aan de Catharina van Renneslaan. Zo had Jens een groot aandeel in het maken van de instructiefilm voor de bezoekers en ontwierp hij de 'koffercheck' in 3D. Toen de Escape Room geopend werd voor publiek was Jens één van de mensen die teams welkom heette. Overigens was zijn bijdrage aan de Escape Room niet de enige manier waarop Jens Reink uitblonk; hij werd met teamgenoten ook derde in de landelijke Skills wedstrijd.

De Vereniging van vmbo D & P scholen richtte zich evenwel op de Escape Room inspanningen van Jens en prijst hem voor zijn grote betrokkenheid, inspiratie en vindingrijkheid. Jens Reink krijgt daarvoor een aanmoedigingsprijs waaraan een geldbedrag van €100 is verbonden. De prijs wordt op de dag van de diploma-uitreiking namens de landelijke Vereniging van vmbo D&P scholen overhandigd door Pius X College directeur Pieter van Schilt. De laatste is blij dat de grote inzet van Jens is opgemerkt èn wordt beloond. Van Schilt voorspelt dat Jens met zijn inzet en mentaliteit zijn vervolgopleiding Manager Mobiliteit & Transport aan het ROC van Twente ook met succes gaat doorlopen en afsluiten.

Escape the plane, waaraan Jens meewerkte, was overigens een allesbehalve eenvoudige Escape Room om te bouwen. Er zaten tussen de 20 en 30 puzzels en opdrachten in verwerkt voor de deelnemers, die onder meer vallende kokosnoten moesten ontwijken. Bij het bouwen moeten tal van technische oplossingen worden bedacht om al die puzzels en opdrachten goed te laten functioneren. De Escape Room werd bezocht door tussen de 300 en 350 bezoekers, die allemaal €10 (leerlingen van de school) of €15 betaalden voor een ticket. Jens' inspanningen hebben mede geresulteerd in een opbrengst van €4.325 – het hoogste bedrag ooit. Dat geld is op voorstel van leerlingen inmiddels door de school uitgekeerd aan het Nationaal Fonds Kinderhulp, dat ook kinderen steunt in Almelo en omgeving die in armoede leven.

Meer berichten