Foto:

Melissa Maatkamp wint de Trial Jumping van de 52e Almelose Ruiterdagen

ALMELO - Almelo stond in de afgelopen weken weer volop in het teken van de Paardensport. Maar de rust keert weer op het Twents Hippisch Centrum en de aanduiding borden langs de invalswegen worden weer opgeruimd. Het evenement, wat bestaat uit springen, dressuur en aangespannen, heeft weer vele duizenden bezoekers naar Almelo getrokken. Helaas wat minder dan vorig jaar en daar was met name het weer de grote boosdoener. Voor de paarden en voor de sport was het weer prachtig maar het was enkele dagen slechts 12 graden 's avond en dat aan het begin van de zomer. Voor mensen te koud om te komen. Maar dat is in Almelo natuurlijk altijd een dingetje. Het ene jaar is het bloedheet en 38 graden (2015) en het andere jaar zwemmen wij zowat de baan uit (2016). Dit jaar was het weer voor de winterjas.

Sportief was het een geweldig jaar. Prachtig deelnemersveld en mooie sport. Op de laatste dag zijn er diverse finales gereden. Tijdens de traditionele VIP avond - de bedankavond voor sponsoren - werd de grote prijs van Almelo verreden, zowel voor het springen als de dressuur. De kersverse wethouder van Sport Arjen Maathuis heeft samen met de voorzitter Riël Klumper en de sponsoren van de rubrieken de prijzen uitgereikt. Lennard de Boer schitterde tijdens deze springfinale en ging er zowel met de eerste áls de tweede prijs vandoor. Lotte Jansen werd de trotse winnaar van het Fairfax dressuurzadel door het winnen van de kür op muziek bij kunstlicht.

De zondag stond de hele dag in het teken van finales in alle rubrieken met natuurlijk de Kylix/Bolk Transport Trial Jumping Almelo al hoogtepunt en tevens afsluiting van tien prachtige dagen. Na een zinderende finale en spannende strijd kwam uiteindelijk de naam van Melissa Maatkamp op het scorebord te staan als de trotse winnaar van het Kylix Solarium en een fors geldbedrag.

Meer berichten