De 89-jarige Riekie Olthof is erg verguld met haar glassculptuur dat ze voor haar jarenlange inzet voor Beter Wonen kreeg
De 89-jarige Riekie Olthof is erg verguld met haar glassculptuur dat ze voor haar jarenlange inzet voor Beter Wonen kreeg (De 89-jarige Riekie Olthof is erg verguld met haar glassculptuur dat ze voor haar jarenlange inzet voor Beter Wonen kreeg Foto: Marion Wesselink)

Glazen sculptuur voor Riekie Olthof

ALMELO - 'Deze vrouw heeft deze prachtige glassculptuur uit Tubbergen, dubbel en dwars verdiend,' aldus Peter van der Hout, voorzitter van Beter Wonen. Hij gaf de sculptuur aan Riekie Olthof tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond. De inmiddels 89-jarige Riekie was totaal verrast tijdens de uitreiking.

Riekie Olthof is inmiddels 61 jaar huurder van Beter Wonen, maar naast huurder is ze ook een grote verbindende schakel in de wijken waar ze allemaal gewoond heeft. Ze heeft van kinds af aan mee gekregen om haar betrokkenheid naar de mensen om haar heen te laten zien. 'Dat is voor mij vanzelfsprekend,' reageert ze hier op. Nadat haar man overleed ging ze zich nog meer inzetten voor haar buurt en wijk. Jarenlang lid van De Zonnebloem, meer dan 13 jr in het bestuur van SHBW geridderd. Ze was ruim 36 jaar de kartrekker van de ouderensoos waar ze heel veel mensen bij elkaar bracht en voor de nodige gezelligheid zorgde. Het is nu haar dochter Ria die het stokje heeft overgenomen. Riekie was de 1e bewoner in de Rietpoort en woont er inmiddels al weer 17 jr met veel plezier. Ook hier is ze meteen lid geworden van de bewonerscommissie en al is dan al 89, ze behartigt nog steeds de belangen van de medebewoners met volle inzet.

Meer berichten