V.l.n.r.: Alex Langius, Eugène van Mierlo, Arjen Maathuis, Jan Martin van Rees, raadsgriffier Corrie Steenbergen en burgemeester Arjen Gerritsen tijdens de installatie
V.l.n.r.: Alex Langius, Eugène van Mierlo, Arjen Maathuis, Jan Martin van Rees, raadsgriffier Corrie Steenbergen en burgemeester Arjen Gerritsen tijdens de installatie (Foto: V.l.n.r.: Alex Langius, Eugène van Mierlo, Arjen Maathuis, Jan Martin van Rees, raadsgriffier Corrie Steenbergen en burgemeester Arjen Gerritsen tijdens de installatie)

Almelo heeft een nieuw college

ALMELO – De gemeenteraad van Almelo heeft dinsdag de 'geloofsbrieven' van de nieuwe wethouderskandidaten voor akkoord bevonden. Na een 'debat' over het nieuwe coalitieakkoord van CDA/VVD/Lokaal Almelo Samen en ChristenUnie kon burgemeester Arjen Gerritsen rond half twaalf over gaan tot de installatie.

'Zittenblijver' Alex Langius wordt namens de ChristenUnie wethouder Financiën en Jeugd. Voor het CDA krijgt 'brandweerman' Eugène van Mierlo de de portefeuille Zorg en Duurzaamheid.

Namens de VVD wordt Arjen Maathuis wethouder Economie en Participatie en namens Lokaal Almelo Samen treedt Jan Martin van Rees in de ring met de taken Binnenstad, Ruimte en Wonen. Maathuis is met 29 jaar de jongste van het team. Voor Langius en Van Rees verleende de gemeenteraad maximaal een termijn van één jaar om te voldoen aan de woonplicht in de stad van hun benoeming. Beiden gaven aan hun huis in respectievelijk Assen en Boekelo al in de verkoop te hebben gezet.

 

 

 

 

 

 

 

Meer berichten