V.l.n.r.: Bennie Rekers, Marjolein Hilgerink en Johnny van de Leur werden onlangs door burgemeester Gerritsen gehuldigd
V.l.n.r.: Bennie Rekers, Marjolein Hilgerink en Johnny van de Leur werden onlangs door burgemeester Gerritsen gehuldigd (Foto: Susan Rekers)

Drie jubilarissen binnen de Harmonie

ALMELO - Tijdens het vaderdagconcert in Hof 88 werden maar liefst drie jubilarissen gehuldigd binnen Koninklijke Almelosche Harmonie (KAH). Het werd een sfeervol optreden waarbij het orkest met 35 leden zich mocht verheugen in een grote opkomst. Onder leiding van dirigent Frank van Nus werden verschillende nummers ten gehore gebracht. Het was burgemeester Arjen Gerritsen die de drie jubilarissen toesprak en ieder een fraaie speld uitreikte.

Marjolein Hilgerink kreeg een speld vanwege haar 25-jarig lidmaatschap, Johnny van de Leur maakt al 40 jaar dienst uit van het orkest. Bennie Rekers spande de kroon met zijn 50 jaar actief zijn voor de KAH.

Alle drie de jubilarissen zijn naast hun lidmaatschap ook op verschillende andere manieren actief betrokken bij de Harmonie.

Marjolein Hilgerink komt uit een hele muzikale familie en kreeg het muziek maken als het ware met de paplepel ingegoten. Ze komt wekelijks vanuit Enschede naar de repetitie en mist er vrijwel geen. Ze speelt op de hoorn maar kan ook op slagwerk uit de voeten.

Johnny van de Leur is 40 jaar lid van de KAH en komt ook vanuit Enschede naar Almelo en speelt net als Marjolein op de hoorn. Hij is al sinds jaar en dag lid van het bestuur binnen de KAH.

Hij zorgt er als bibliothecaris voor dat iedere muzikant steeds tijdig voorzien is van de juiste partij. Hij regelt het onderhoud en de reparaties aan de instrumenten en zorgt dat er zo nodig reservemateriaal is.

Bennie Rekers al 50 jaar lid

Bennie Rekers spant de kroon bij de jubilarissen. Hij is vanaf 1968 lid van de KAH dus is hij de 50-jarige jubilaris! Bennie is op zijn 22e begonnen als slagwerker en speelde tientallen jaren in de drumband van de KAH. Twee jaar geleden moest de drumband stoppen en ook Bennie legde er het bijltje bijna bij neer.

Het spelen bij de KAH is zo'n onderdeel van zijn leven en het was vooral zijn kleindochter Noa die er op aandrong dat opa toch door moest gaan met spelen.

Sindsdien speelt de inmiddels 72-jarige Bennie op grote trom in het orkest, een belangrijk instrument dat u op cruciale momenten hoort. Bennie Rekers maakte ook vele jaren dienst uit van het bestuur van de KAH. Hij was lange tijd de contactpersoon tussen drumband en harmonieorkest.

Extra's

Ook al zit hij niet meer in het bestuur, hij verzorgt nog elke maandag de lotto en zorgt op die manier voor extra inkomsten.

Voor de kerst regelt hij bij zijn voormalige werkgever bakker Deterd de kerstbroden.

Tijdens de dodenherdenking op 4 mei zorgt Bennie met enkele slagwerkers elk jaar voor een gepaste sfeer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden