Het bestuur hoopt weer op een geweldige braderie!
Het bestuur hoopt weer op een geweldige braderie! (Foto: )

Braderie Sluitersveld is een echte traditie

ALMELO - Op donderdag 28 en vrijdag 29 juni worden in het Sluiterveld weer de Braderiedagen georganiseerd. In de afgelopen acht jaar waren Rob van Roekel van de Readshop en Eric Snijders van de gelijknamige schoenenwinkel, de stuwende krachten achter de Braderie. Rob van Roekel is naar Curaçao geëmigreerd. Eric Snijders heeft een nieuw basisbestuur gevormd binnen de Ondernemersvereniging Sluitersveld.

Eric Snijders organiseert nu samen met Richard Schuldink van de Plus, Anneke Grobben van Mitra drankenhandel en Jacinta Stokkingreef van de Zuivelhoeve de braderie. Die wordt in deze hoedanigheid voor de negende keer gehouden. Snijders heeft hiermee een nieuwe enthousiaste club mensen gevonden die zich wil inzetten voor een ouderwets gezellige Braderie in het Sluitersveld. Het basisbestuur heeft de taken inmiddels aardig verdeeld. Daarnaast kent men vier fanatieke jongelui die 's middags in een razend tempo helpen om bijvoorbeeld alle kramen tijdig te plaatsen. Ook helpen ze alle andere voorkomende werkzaamheden zoals stroomvoorzieningen e.d. te realiseren. Dit zijn Hans, Ruben, Rick en Rinaldo. De jongens zien er naar uit om de handen uit de mouwen te gaan steken. Samen gaan ze er voor zorgen dat het weer twee fantastische dagen worden waar zowel groot als klein van kan genieten. De vele kramen aan de Ootmarsumsestraat van de Brandersweg bij het viaduct tot de Kerkhofsweg vormen één lang lint van zeker twee kilometer vertier.

'Ik ben al een hele tijd via streetview bezig om de verschillende kramen in te passen in het straatbeeld,' legt Eric Snijders uit. 'Het is best lastig om het alle kraamhouders helemaal naar de zin te maken, maar het begint steeds vastere vormen aan te nemen,' aldus Snijders die het allemaal keurig op papier heeft staan. Al zo'n 65 aanmeldingen van externe belangstellenden die graag iets willen presenteren tijdens de braderie, staan genoteerd. Er komen nog dagelijks nieuwe aanmeldingen bij. Daarnaast zijn er zeker 35 winkeliers die zowel hun winkelwaar binnen, als buiten op de kraam tonen. Door de vele initiatieven van alle kanten belooft ook de braderie van 2018 in het Sluitersveld een geweldige happening voor jong en oud te worden. Als ook de weergoden positief meewerken komt het helemaal goed en kan iedereen ouderwets genieten op donderdag 28 en vrijdag 29 juni van 18.00 tot 21.00 uur.

Meer berichten