Maik, Jeffrey, Jorg en Ashwin rijden voor Team Teek a Ride
Maik, Jeffrey, Jorg en Ashwin rijden voor Team Teek a Ride (Foto: Freddy Hoevers)

Motortoertocht Teek a Ride

ALMELO – De initiatiefnemers van stichting Ziekenhuis Chronische Lyme hebben niet stil gezeten, ze hebben in korte tijd al veel bereikt. 'Sinds 1 mei zijn we een erkend goed doel, daardoor gaan er ineens allerlei deuren voor ons open,' vertelt voorzitter Hélène van Tol enthousiast. 'Ook gaat ons eerste event van start op 8 juli; de sponsormotortocht Teek A Ride,' vult secretaris Lisa de Vries Sousa Aniceta aan. De sponsortocht is mogelijk door de inzet van vrijwilligers die met hart en ziel zich inzetten.

Om mee te doen aan deze sponsortocht met barbecue betaal je 15 euro, de toertocht start en eindigt bij Soweco, zij bieden de locatie aan. Voor de initiatiefnemer van Teek a Ride, Ashwin Baas, was het een logische keuze om een toertocht te organiseren voor stichting ZCL.

'We organiseren wel vaker toertochten voor bijvoorbeeld kanker, maar nog nooit voor Lyme. En dat terwijl Hélène en Lisa zulk belangrijk werk doen. Ze willen mensen met chronische Lyme weer een kans geven voor de toekomst.'

De stichting richt zich op dit moment vooral op het genereren van naamsbekendheid, ze gaan naar symposia om te vertellen over chronische Lyme, ze staan op braderieën zoals de braderie in de Ootmarsumsestraat op 28 en 29 juni en bij sommige sponsortochten kan je nu ook voor stichting ZCL kiezen. Daarnaast hebben ze al veel aandacht gehad van de landelijke pers.

Voor Hélène van Tol is de erkenning vanuit het Centraal Bureau Fondsenwerving heel belangrijk.

'Door deze erkenning maken we deel uit van een groter netwerk en krijgen we advies over het traject vanuit Goede Doelen Nederland. Zo steunt het Diabetes Fonds ons als buddy.'

Ook voeren ze gesprekken met artsen en organisaties die te maken hebben met chronische Lyme. Samen met GHOR-GGD willen ze in kaart brengen wie chronische Lyme heeft.

Website

Hélène vertelt: 'Op onze website stichtingzcl.nl staat een link zodat je mee kunt doen met het inventarisatie-onderzoek. We roepen iedereen die chronische Lyme heeft of denkt te hebben op om hier aan mee te doen, dit kan ook anoniem.'

De initiatiefnemers van stichting ZCL benadrukken dat veel mensen met chronische Lyme zich erg schamen en dat de angst om naar buiten te treden heel groot is. 'We proberen mensen duidelijk te maken dat je wel een diagnose nodig hebt om op de langere termijn in aanmerking te komen voor hulp. Stichting ZCL gaat er voor zorgen dat mensen met Lyme echt mogen bestaan en dat ze deel blijven nemen aan de samenleving,' zegt Lisa vastberaden.

Meer informatie over Teek a Ride is te vinden op www.stichtingzcl.nl

Meer berichten