André Feenstra gaat met zijn motor 18000 afleggen naar Nepal, eind oktober hoopt hij terug te zijn in Nederland
André Feenstra gaat met zijn motor 18000 afleggen naar Nepal, eind oktober hoopt hij terug te zijn in Nederland (Foto: André Feenstra gaat met zijn motor 18000 afleggen naar Nepal, eind oktober hoopt hij terug te zijn in Nederland)

Van Almelo naar Nepal op de motor

Door: Marion Wesselink

Lang gekoesterde wens bewaarheid

ALMELO - 'Met deze reis wordt een lang gekoesterde wens werkelijkheid', vertelt André Feenstra (60 jaar). Hij is zondag 24 juni vertrokken op zijn motor om een reis van 18.000 kilometer te maken naar Kathmandu in Nepal. Bijna twee jaar lang heeft André zich minutieus voorbereid op deze reis. Toch weet hij dat niet alles is te voorzien en dat houdt het ook wel heel avontuurlijk. Dat avontuur is ook waar onder andere hij naar op zoek is. Hij heeft met veel zaken rekening gehouden voor hij met het plannen van de reis begon. Dat hij binnenkort voor het eerst opa wordt had hij niet voorzien.

Naast het avontuur gaat André zich ook inzetten voor de stichting Nepalichildren. Hij heeft een grondig onderzoek gedaan om wat voor een stichting het gaat. Het is een kleine stichting die is opgericht door Jolanda Bijl uit Kamperveen.

Ze heeft samen met haar man een tehuis laten bouwen in de buurt van Kathmandu in Nepal. Hier krijgen kansarme kinderen de gelegenheid een studie te volgen en zo een beter bestaan op te bouwen.

André Feenstra heeft succesvolle inzamelingsacties gehouden. In de Sinterklaastijd heeft hij veel chocoladeletters verkocht.

Daarnaast heeft hij bij verschillende bedrijven een actie gehouden voor een sticker op zijn motor tegen een bepaald bedrag. Een fotoshoot via Rochelli's Fotografie leverde ook een mooi bedrag op.

Hij heeft een eigen bedrijf dat hij samen met zijn zoon runt onder de naam Central Alert beveiliging. André is bijna vier maanden onderweg en in die tijd neemt zijn zoon de zaken waar.

Tijdens zijn reis die door meerdere landen gaat, hoopt hij ook een soort van bezinningstijd te vinden. Hij weet globaal heel goed waar hij allemaal langs wil rijden. Toch plant hij pas de avond van te voren waar hij de volgende dag naar toe gaat.

André heeft een motor van tien jaar oud, die hij door en door kent. Onderhoud en reparaties heeft hij steeds zelf gedaan. Daarnaast heeft hij onder andere anderhalf jaar lang fitnesslessen gevolgd om vooral zijn schouder- en rugspieren extra sterk te maken.

Alles op de motor heeft een eigen plek om zo efficiënt mogelijk te kunnen handelen. Hij beschikt ook over een apparaatje dat elke tien minuten een signaaltje afgeeft, ook in de woestijn, waardoor hij altijd te lokaliseren is.

Hij hoopt op 1 oktober zijn eindbestemming in Nepal te bereiken. Hier vliegt zijn vrouw te zijner tijd ook naar toe.

Eindbedrag

Ter plekke wordt daar het eindbedrag voor de stichting bekend gemaakt. André krijgt zeggenschap hoe het geld precies besteed wordt.

Vervolgens knoopt hij er dan samen met zijn vrouw nog enkele weken vakantie aan vast.

Meer berichten