Foto:

Gedeputeerde Annemieke Traag brengt werkbezoek aan wooncomplex

ALMELO - Op dinsdag 19 juni bracht gedeputeerde Annemieke Traag samen met wethouder Javier Cornelissen van de gemeente Almelo een werkbezoek aan wooncomplex Windmolenbroek in Almelo.

Het complex is al deels aangesloten op de stadsverwarming Almelo, maar gaat nu helemaal over op deze duurzame warmtevoorziening. De stadsverwarming Almelo levert bijna alle warmte uit duurzame bronnen (hout en stortgas). Hierdoor, en door verschillende duurzaamheidsaanpassingen aan het pand, maakt het een labelsprong van D naar A!

Binnenkort wonen de bewoners van de zelfstandige woningen dus nog comfortabeler én zuiniger. De verduurzaming van Windmolenbroek is een project van seniorenwoningcorporatie Woonzorg Nederland en netbeheerder Cogas. Door deze samenwerking hebben Woonzorg Nederland en Cogas mooie resultaten geboekt, waarbij de klant winnaar is: een transitie van label D naar A, die meer duurzaamheid, comfort en besparing oplevert!

"De ervaringen en leerpunten uit het traject zijn erg waardevol voor ons", vertelt Menno van Dijk, business developer bij Cogas Diensten Data Duurzaam. "Wij willen dit soort traject veel vaker gaan oppakken en daarbij zijn onze ervaringen uit dit traject heel belangrijk."

Gedeputeerde Annemieke Traag heeft de ervaringen en leerpunten van het gezamenlijke traject tot nu toe in ontvangst genomen.

Bewoner centraal

Direct vanaf het eerste moment zijn alle bewoners actief betrokken bij de voorbereidingen voor het verduurzamen van Wooncomplex Windmolenbroek. Tijdens informatiebijeenkomsten konden zij in een proefwoning met eigen ogen zien wat nodig is om het complex duurzamer te maken en wat dit dan betekent voor hun woning en portemonnee. "Door alle maatregelen wordt mijn huis comfortabeler en ga ik hoogstwaarschijnlijk energie besparen. Dat levert een voordeeltje op. De huur blijft gelijk, dus dat is ook mooi!" vertelt een bewoner aan de gedeputeerde.

Resultaten van de samenwerking

Met als doel om de gebouwde omgeving te verduurzamen, was Cogas op zoek naar een voorbeeldproject in een woonwijk. Ze kwamen terecht in de wijk Windmolenbroek in Almelo en specifiek in het wooncomplex Windmolenbroek van Woonzorg Nederland. Dit complex was al deels aangesloten op de duurzame stadsverwarming in Almelo. Cogas en Woonzorg Nederland sloegen de handen in elkaar en hebben samen met de klanten gezocht naar mogelijkheden om het pand te verduurzamen. Samen met de klant zijn de maatregelen getest om zo tot de best mogelijk oplossing te komen. En de uitkomst mag er zijn: met de maatregelen die nu genomen gaan worden, gaat het pand van label D naar A! Een enorme stap die voor alle betrokkenen voordelen oplevert.

Meer berichten