De verschillende optredens zorgen voor kleurrijke feestelijke en vooral enthousiaste taferelen
De verschillende optredens zorgen voor kleurrijke feestelijke en vooral enthousiaste taferelen (Foto: De verschillende optredens zorgen voor kleurrijke feestelijke en vooral enthousiaste taferelen)

Multiculturele ontmoetingen op Rembrandt Fiësta

ALMELO - Op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni staat de evenementenweide aan de Rembrandtlaan weer open voor de multiculturele ontmoeting. Al 17 jaar is de 'Rembrandt Fiësta' een vast onderdeel van de jaarlijkse Almelose evenementenagenda. Ook voor de editie van 2018 is er weer een zeer rijk geschakeerde ontmoeting van culturen op het podium, op de culturele markt en op de Culturele hapjesmarkt. Op vrijdag is het feest van 16.00 uur tot 21.30 en op zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. De officiële opening wordt op zaterdagmorgen om 11.00 uur door burgemeester Gerritsen verricht. Op vrijdagavond 29 juni vindt het onderdeel 'Vliegeren' plaats, waarbij er aandacht is voor de onderscheidende betekenissen van vliegeren binnen de verschillende culturen. Er is een speciale lesbrief samengesteld. Er is met scholen samengewerkt om op die avond door kinderen zelfgemaakte vliegers de lucht in te sturen .De kinderclubs in wijkcentrum de Driehoek hielden met medewerking van Avedan op 18 en 25 juni workshops om een eigen vlieger te kunnen maken.

Op 29 juni houden van 16.00 uur tot 19.00 uur de kinderen zich bezig met het vliegeren. Van 19.00 uur tot 21.30 uur wordt er een Demo moderne vliegers verzorgd door 'Powerkiting Zuid & Oost'.

De bezoeker aan de Rembrandt Fiësta kennis kan maken met de culturen van vier continenten. Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Europa. In het podiumprogramma zijn dans- en muziekgroepen uit Armenië, Bosnië, Peru, Oeganda en de Nederlandse Antillen opgenomen. Er lopen nog contacten met groepen van de Molukken en uit China. Alegira Peruana, United Caribbean Rhythm Machine komen in ieder geval. Aan het einde van de middag komt als topper de Oegandese dans- en muziekgroep Kidsgear Children's Choir.

Naast de verschillende dans en muziekoptreden is er natuurlijk ook de traditionele Multiculturele Hapjesmarkt, waar de bezoekers zich kunnen laten verwennen door oorspronkelijk gerechten uit de deelnemende landen. Uit tenminste zeven landen kan men gerechten proeven en kopen, n.l. Turkije, Marokko, Bosnië. Gambia en Indonesië. Ook de Pröttelmarkt, het springkussen en een demonstratie van de brandweer staan op het programma. Voor de Pröttelmarkt zijn nog steeds plaatsen vrij. Op de website staat een inschrijvingsformulier, dat men ingevuld kan inleveren bij Wijkcentrum 'De Driehoek' aan de Jan Tooropstraat. Voor meer info zie website www.rembrandtfiesta.nl

Meer berichten