Logo almeloosweekblad.nl


Twente is 'hot' in de paardensport

REGIO – In Twente neemt de paardensport een belangrijke plek in. Zo kennen we al jaren de Military Boekelo in het najaar en het CSI Twente in Geesteren dat van 12 tot en met 17 juni op de rol staat en sinds enkele jaren het onlangs gehouden Jumping Schöder Tubbergen dat het CSI op 'Erve Mensman' in Geesteren steeds meer naar de kroon steekt. Het zijn de internationale 'events', maar aan de basis van dit alles staat toch wel de 52-jarige Almelose Ruiterdagen als grootste hippische evenement voor de basissport in Europa.

Liefst ruim 2000 paarden en pony's komen van 15 t/m 24 juni naar Almelo. Het eerste weekend voor de pony's zo'n 800 in getal, waarbij in het springen altijd spektakel aanwezig is met als hoogtepunt een nieuw derbyparcours aan de hand van de internationale parcoursbouwer Jos Brinkman die daarvoor de nodige hindernissen van een meer natuurlijk aanzien voorziet, zowel bij de pony's als bij de paarden over het 1.900 m2 grote springterrein Op beide zondagen vormt de derby, die in Almelo ook wel Trial Jumping wordt genoemd en wel enige gelijkenis vertoond met de military.

Groots in Almelo op het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand is ook de dressuur met als hoogtepunt de Kür op Muziek. Vanaf 's morgens 09.00 uur tot in de avond bij duisternis onder kunstlicht gaan de wedstrijden door als een geoliede machine. Dit dankzij de organisatie die al voor de 52e keer op rij haar deelnemers op het eerste plan stelt. Het is de formule waarom de ruiters en amazones graag naar Almelo komen. Van topruiter met jonge talenvolle paarden tot fanatieke amateur of handelaar, op de Almelose Ruiterdagen wil men zijn. Het legt de regio geen windeieren, werd al eens becijferd door de statistici van de gemeente Almelo. Want naast het grote deelnemersveld komen gedurende 10 dagen met meer dan 10.000 starts, ook vele duizenden liefhebbers van de ruitersport van heinde en verre naar de gratis toegankelijke Almelose Ruiterdagen.

Bij een dergelijk groots evenement is derhalve ook ruim aandacht voor het randprogramma met muziek, dans en shows. Ook slaat de catering dit jaar nieuwe wegen in en is er naast de grote feesttent nu ook het Ferz Café en het Kylix Paviljoen. Al met al teveel om te vernoemen, maar op de website www.almelose-ruiterdagen staat het volledige programma en kan men ook de starttijden van de eigen favoriete deelnemer gemakkelijk opzoeken. De vele deelnemers doen dat zelf ook via hun mobieltje zodat men goed voorbereid op tijd aan de start staat.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox