Foto:

Een jaar e-sports in Almelo

ALMELO - Videospelgemeenschap Smash Twente houdt zaterdag 16 juni een jubileumtoernooi in Almelo ter ere van het eenjarig bestaan van de toernooireeks F-air Play. Deelnemers strijden om de eerste plek in één van de twee gespeelde spellen: Super Smash Bros. voor de Nintendo Wii U of Super Smash Bros. Melee voor de Nintendo GameCube.

"We zijn jarig dus hebben we besloten er een groot feest van te maken" zegt de 27-jarige organisator Jurjen Verheij uit Almelo. "Voor de gelegenheid is er taart en hebben we extra evenementen. Daarnaast verhogen we de prijzenpot om ook spelers van buiten de regio aan te trekken".

F-air Play is een maandelijks terugkerend toernooi en geschikt voor spelers van alle niveaus. "Je verslaat je vrienden en wil weten hoe goed je bent, je wil je spel naar een hoger niveau tillen of je wil de beste zijn van de regio. Misschien zoek je zelfs een stukje e-sport gezelligheid. Dan ben je bij ons aan het juiste adres".

De gemeenschap is erg gevarieerd, spelers van allerlei achtergronden en leeftijden komen samen om te verbeteren en elkaar uit te dagen. "Iedereen is altijd erg gemotiveerd en behulpzaam. Of je nou wint of verliest, mensen spelen deze spellen omdat ze de gemeenschap leuk vinden. We helpen elkaar allemaal, spelers nemen vaak tv's en spelcomputers mee om de organisatie te steunen. In het geval van het oude Melee betekent dat zelfs slepen met oude crt-televisies."

Verheij is de toernooireeks ooit begonnen omdat er niks soortgelijks in het oosten van Nederland te vinden was. "Ik hoorde altijd dat het alleen maar in het westen te vinden zou zijn. Dat is vanwege de Randstad logisch, maar waarom zou er hier dan niks zijn? Met deze toernooireeks heb ik daar verandering in proberen te brengen".

Inschrijven kan tot 14 juni op de facebookpagina van Smash Twente. Het maximale aantal deelnemers voor beide spellen samen bedraagt 128. Er zijn kosten aan verbonden, voor toeschouwers is entree gratis.

Meer berichten