De Food Truck Festivals trekken overal in de regio veel publiek. De organisatie voorziet ook veel belangstelling in het Schelfhorstpark.
De Food Truck Festivals trekken overal in de regio veel publiek. De organisatie voorziet ook veel belangstelling in het Schelfhorstpark.

LUST Food Truck Festival nu ook in Almelo

ALMELO - Van 22 tot en met 24 juni 2018 is het Schelfhorstpark het decor van het LUST Food Truck Festival. Het belooft een super gezellig familiegebeuren te worden met eten drinken en muziek waar het goed toeven is voor groot en klein. Op vrijdag begint het feest in het park om 16.00 uur tot 24.00 uur, op zaterdag van 12.00 uur tot 24.00 uur en op zondag kan iedereen van 12.00  uur 's middags tot 22.00 uur 's avonds terecht.

Het concept van dit LUST Food Truck Festival is afkomstig van Roy Heesen en Jeroen Schreurs. Dit zijn beiden Winterswijkers. Ze begonnen in 2016 met het opzetten van het eerste festival in Winterswijk. Dit sloeg heel erg aan. Daarna zijn ze de grens over gegaan naar Ahaus, Bad Bentheim en nog zeven andere locaties in Duitsland. Hier zijn de festivals heel succesvol.  'We beginnen op donderdag met opbouwen en op vrijdagmiddag staat alles klaar. Het festival  vindt plaats tot en met zondagavond Daarna wordt er maandag en dinsdag weer afgebroken en woensdag is de transport dan', geeft Roy Heesen aan. Hij is er de zomermaanden voortdurend druk mee. De basiswerkzaamheden worden door de heren zelf uitgevoerd.

Op elke locatie is er in de basis ongeveer 25 procent hetzelfde als op de vorige locatie, verder wordt alles aangevuld met zelfstandige lokale ondernemers die graag een graantje mee pikken van het festival. Hiervoor kan men zich inschrijven. Via Info@lustfestival.com kan de foodfestival fan meer info verkrijgen.

Allerlei lekkernijen en vele biersoorten en andere drankjes worden  vanuit een truck aangeboden. Natuurlijk ontbreekt ook de muziek niet. Er komen in Almelo twee live-podia. Hier treden verschillende bands op en dit zijn onder andere coverbands. De meeste optredens worden verzorgd door bands die uit de buurt van de locatie komen. Ook aan de kinderen wordt volop gedacht in de vorm van springkussens, schminken en lekkernijen waar vooral kinderen dol op zijn. Zo wordt het een echt familie-beuren.

Het Schelfhorstpark is een locatie die zich uitstekend leent voor een dergelijk festival volgens de twee Winterswijkse heren. Naast een vaste groep medewerkers kent men ook een flink aantal vrijwilligers en stagelopers. Samen hebben ze er alle vertrouwen in dat het een geweldige happening gaat worden. 'Voor eten en drinken zijn velen wel te vinden en als daar bijvoorbeeld ook nog straattheateracts bij komen is het feest compleet. Met gunstig weer erbij wordt het helemaal top', aldus Roy Heesen die er echt naar uitkijkt om naar Almelo te komen.

Meer berichten