Bert Nijhuis ( links) en Jos Tornij zijn twee van de vier belangrijke krachten achter de Benefiet Taptoe.
Bert Nijhuis ( links) en Jos Tornij zijn twee van de vier belangrijke krachten achter de Benefiet Taptoe.

Vijfde benefiettaptoe in Heracesstadion

ALMELO- 'Nu zaterdag de 16e steeds dichterbij komt, krijg ik steeds meer de kriebels', laat Bert Nijhuis, de gedreven voorzitter en initiator van de Stichting Almelose Taptoe weten. De Taptoe in het Heraclesstadion wordt een groots gebeuren waaraan maar liefst elf korpsen deel nemen. Het is daarmee een van de grootste Taptoes van ons land. Het is een Benefiet Taptoe. De opbrengst gaat naar Kans voor een Kind en naar de Nierstichting. Door de deelname van het korps uit de Duitse partnersstad van Almelo, Iserlohn, krijgt de Taptoe een internationaal karakter. Op de 16e wordt 's middags eerst een Streetparade in de binnenstad gehouden van 14.00 uur tot 15.30 uur. Hieraan werken verschillende korpsen mee. Om 18.00 uur gaat het Polmanstadion open. Daar worden de toeschouwers welkom gegeten door de 'Blaasbalgen' uit Leidschendam. Om 19.00 uur gaan eerst twee kinderen iets vertellen over hun mooie ervaringen die ze opdeden via Kansen voor een Kind. Zij hebben in de loop der jaren al voor heel veel blije gezichtjes gezorgd voor zieke kinderen of andere kinderen die een positieve ervaring en stimulans heel goed kunnen gebruiken. Een van de acties zijn de ballonvaarten die jaarlijks vanuit het Heraclesstadion worden gehouden.

De verschillende korpsen komen bij aanvang vanuit verschillende hoeken het stadion binnen. Ze zullen dan gezamenlijk één nummer spelen. Daarna kan het publiek drie uur lang genieten van prachtige shows. Vanwege het vijfjarig jubileum brengen tijdens de finale een drietal solisten het nummer A tribute to Broadway met op de achtergrond enkele koren. 'Dit wordt heel verrassend voor het publiek', aldus Jos Tornij die met Martin Kroeskop, Ron Kleeman en Bert Nijhuis de Stichting  Almelose Taptoe vormt. Bert Nijhuis die van huis uit ook trompet speelt heeft de afgelopen jaren alles uit de kast gehaald om de nodige sponsoren te werven. 'Dat is echt geen makkelijke klus, maar ik vind het geweldig als ik zie hoe Kansen voor een Kind, kinderen echt iets extra's kan mee geven', aldus Bert Nijhuis. 'Maar gelukkig treden de korpsen belangeloos op en dat is echt geweldig'. Daarnaast zijn er ruim zestig vrijwilligers die er voor zorgen dat alles goed verloopt.

Er kunnen nog enkele kaarten worden besteld worden via bertnijhuis52@gmail.com. In de fanshop van Heracles, in het Huis van Katoen en Nu aan de Rosa Luxemburgstraat of aan de kassa voor aanvang van het optreden. Traditiegetrouw wordt de Taptoe afgesloten met een spetterende vuurwerkshow van Dream Firework uit Enschede. Aan het eind wordt ook het ingezamelde bedrag bekend gemaakt en overhandigd naar Kansen voor een Kind en de Nierstichting.

Door: Marion Wesselink

Meer berichten