Logo almeloosweekblad.nl

Informatiebijeenkomst voor senioren over reizen met het openbaar vervoer

ALMELO - Binnen het reizen met het openbaar vervoer is er de laatste jaren het één en ander veranderd. Voor het reizen met het openbaar vervoer heeft men een OV-chipkaart nodig of moet men een kaartje kopen bij de kaartautomaat. Voor senioren is het soms lastig om hier mee om te gaan omdat ze niet weten hoe de OV-chipkaart of de kaartautomaat werkt. Om antwoorden op hun vragen te geven, organiseert de gemeente Almelo i.s.m. de Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland een informatiebijeenkomst in Almelo. OV-ambassadeurs informeren tijdens deze bijeenkomst senioren over reizen met de bus of trein met de OV-chipkaart.

Er is informatiemateriaal aanwezig en na afloop van de bijeenkomst krijgen de senioren een uitnodiging voor het maken van een proefreisje om zo de kaartautomaat en de OV chipkaart in het echt uit te proberen onder leiding van een OV-ambassadeur. Tevens is het mogelijk om een persoonlijke afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor een vervolgbijeenkomst of advies op maat.

De informatiebijeenkomst

De OV-ambassadeurs informeren de deelnemers over het reizen met de bus of trein, de OV-chipkaart, hoe vraag je die aan en hoe werkt hij en tenslotte over de tarieven en abonnementen voor reizen met het openbaar vervoer. Daarnaast is er veel gelegenheid voor het stellen van vragen.

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 18 juni 2018. Het begint om 10.00 uur en eindigt uiterlijk om 12.00 uur. Locatie: Wijkcentrum de Driehoek, Jan Tooropstraat 27 in Almelo. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Vanaf 9.45 uur staan koffie en thee klaar.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox