Tijdens de Clubmatch van KCA worden allerlei honden gekeurd door officiële keurmeesters.
Tijdens de Clubmatch van KCA worden allerlei honden gekeurd door officiële keurmeesters. (Foto: )

KC Almelo houdt jaarlijkse clubmatch

Er zijn verschillende klassen

Door: Marion Wesselink

ALMELO - Op 1 juli houdt de Kynologenclub Almelo van 's morgens 8.30 uur tot 17.00 uur haar jaarlijkse clubmatch. De grote buitenshow van de club wordt gehouden op eigen terrein aan de Veenelandenweg 40. Inschrijven kan tot 10 juni dus wees er op tijd bij. De entree van de clubmatch op 1 juli is vanaf 8.30 uur. De raskeuringen beginnen om 10.00 uur.

Er is dus voldoende gelegenheid om de hond voor te bereiden op de keuring. Vergeet niet om het dierenpaspoort mee te nemen! Iedere ingeschreven hond wordt individueel gekeurd en de eigenaar ontvangt een geschreven beoordeling. Men kan het niet garanderen, maar er wordt gestreefd om alle honden door de keurmeesters te laten kwalificeren.

Het bestuur behoudt zich het recht voor bij onvoorziene omstandigheden wijzigingen aan te brengen. Mevrouw R. van Veen-Keur en mevrouw C.N. van der Veen- de Vos zijn de keurmeesters voor de Clubmatch.

Klassen

Men kan inschrijven in de volgende klassen (zie leeftijden op het inschrijfformulier): Baby-, puppy-, jeugd-, tussen-, open-, en veteranenklasse. Honden ingeschreven in genoemde klassen dingen normaal mee naar 'beste hond van de clubmatch', met uitzondering van de honden, die ingeschreven zijn in de baby- en de puppy klasse. De beste baby's van het ras gaan op voor de titel 'beste baby in show' en de beste puppy's van het ras gaan op voor de titel 'beste puppy in show'.

Koppelklasse: Een koppel is een combinatie van een reu en een teef van hetzelfde ras en variëteit, alsmede dezelfde eigenaar, ongeacht leeftijd en geslacht. De bedoeling is dat het koppel een zo harmonieus mogelijke eenheid vormt.

Fokkerijklasse: Een fokkerijgroep bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf honden van hetzelfde ras en variëteit. De honden zijn gefokt door dezelfde persoon, maar zijn niet noodzakelijkerwijze zijn eigendom.

Juniorhandling: Deze wedstrijd is speciaal voor jonge exposanten van 5 tot 15 jaar. Het is de bedoeling dat deze jonge baasjes de hond zo goed mogelijk voorbrengen en aan de keurmeester tonen. Deelname aan juniorhandling is gratis.

'De clubmatch is altijd weer een grootse en gezellige happening voor baas en hond,' laat Marlice Geerlink van de KCA weten. Hondenbezitters kunnen zich dus nog tot 10 juni inschrijven voor deze clubmatch.

Wie weet wordt jouw hond wel gekeurd als beste in zijn ras en of klasse.

Kijk voor meer informatie op de site www.KCAlmelo.com

Meer berichten