Karin Oude Avenhuis, rechts op de foto (PUUR Uitvaart) en Christel Bruggink (ZUIVER Uitvaartbegeleiding) hopen u te mogen begroeten
Karin Oude Avenhuis, rechts op de foto (PUUR Uitvaart) en Christel Bruggink (ZUIVER Uitvaartbegeleiding) hopen u te mogen begroeten (Foto: )

Afscheid Fair vol ontwikkelingen

Doodgewoon of bijzonder?

Door: de redactie

REGIO - Karin Oude Avenhuis (PUUR Uitvaart) en Christel Bruggink (ZUIVER Uitvaartbegeleiding) organiseren op zondag 10 juni het eerste en grootste uitvaartevent in Noord Twente bij Galerie 't Vossenveen te Albergen. Een inspirerende Fair voor ieder die alles wil weten over het laatste afscheid met als titel: 'Doodgewoon of bijzonder? Kom met open blik halen'.

De uitvaartbranche is allang niet meer het 'stoffige' onderwerp zoals dit vroeger werd beleefd. De ontwikkelingen in dit vakgebied volgen elkaar in hoog tempo op waardoor er een grote diversiteit aan mogelijkheden wordt geboden om op eigen passende wijze afscheid te kunnen nemen.

Steeds vaker wordt bijvoorbeeld een grafkist voorzien van mooie favoriete teksten of kleuren, worden creatieve bloemboeketten hierop afgestemd en wordt er in plaats van de traditionele broodtafel, heerlijke appeltaart geserveerd omdat de overledene hierom bekend stond.

Voor een rouwauto hoeft niet standaard meer gekozen te worden voor de kleur zwart en ook het vastleggen van uw persoonlijke wensen kunt u tegenwoordig digitaal regelen! Wat leeft er in de wereld van afscheid nemen, rouwen en herinneren? Wat zijn de mogelijkheden in de regionale en lokale uitvaartbranche? Tegenwoordig is afscheid nemen niet alleen een treurige aangelegenheid, maar staan we stil bij het leven van de overledene.

Informatie en inspiratie

Deze informatie- en inspiratiedag draait om rouw, sterven, de uitvaart én herinneringen. Want waar het leven eindigt, blijft de herinnering. In de ongedwongen en natuurlijke sfeer van Galerie 't Vossenveen kunnen mensen kennismaken met de verschillende mogelijkheden rondom afscheid nemen. Op de website www.afscheidfair-albergen.nl kunt u zien welke ondernemers en stichtingen zich deze dag aan u willen presenteren.

Deskundige begeleiding
Verder zijn er gedurende de dag diverse lezingen en twee workshops van Het Moment. Kinderen zijn ook van harte welkom. Voor hen worden er diverse activiteiten georganiseerd onder deskundige begeleiding. Als u wilt kunt u een foto van een dierbare overledene of een herinnering aan iemand meenemen zodat zij deze een plek kunnen geven in de herinneringsboom/aan de herinneringslijn.

Info

Men hoopt u te mogen begroeten op zondag 10 juni tussen 10.30 en 18.00 uur bij Galerie 't Vossenveen, Postweg 3, 7665 SW, Albergen. De toegang is gratis.

Meer berichten