Vol overgave rent de Flatcoat Retriever met de dummie naar de jager
Vol overgave rent de Flatcoat Retriever met de dummie naar de jager (Foto: Rene Skafte Joergensen)

Kynologenclub Almelo houdt jachtdag

ALMELO - Op zaterdag 2 juni organiseert de Kynologenclub Almelo (KCA) haar jaarlijkse jachtdag. Om 9.30 uur begint deze gezellige dag voor mens en dier. Het geheel duurt tot 17.00 uur. Iedere belangstellende kan zich inschrijven voor dit sportieve gebeuren in Almelo. De jager en zijn hond voeren tijdens de jachtdag acht disciplines uit volgens de regelementen van de KNJV.

Deze bestaan uit:

Aangelijnd en los volgen, uitsturen en komen op bevel, houden van de aangewezen plaats, apport te land, apport uit diep water, verloren apport te land, markeerapport te land en apport over diep water.

Aan de jachtdag doen onder andere de Heidewachtel of Kleine Munsterlander mee. Dit zijn zogenaamde staande honden. Dit zijn honden die het wild opjagen, waardoor het voor de jager makkelijker wordt het wild te schieten. Er zijn ook honden waarvan verwacht wordt dat ze apporteren, wat inhoudt dat ze het wild naar de jager brengen. De hond die aan het eind van de dag als beste uit de bus komt  wordt als kampioen gekroond. Iedere deelnemer krijgt aan het eind een deelnemerscertificaat. De inschrijving is voor leden en niet-leden van de vereniging en kan worden ingevuld via http://www.kcalmelo.com/?tribe_events=kc-almelo-jachtdag-2018 Er kan gekozen worden uit dummies of wild apporteren. Puppies zijn ook van harte welkom, een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met de jachtdiscipline binnen de KC Almelo. De jachtproeven vinden plaats op en bij het eigen terrein aan de Veenelandenweg 40 te Almelo.

Meer berichten