Record aantal mensen met verstandelijke beperking naar de Waarbeek

REGIO - Ze zagen er reikhalzend naar uit: 'Zo'n 1100 mensen met een verstandelijke beperking, de doelgroep 'ouderen met een zorgbehoefte' en hun begeleiders. Ze gingen er een dagje op uit naar 'familiepretpark de Waarbeek'. Vrijdag 25 mei werd het een aan- en af rijden van touringcars, rolstoelbusjes en auto's om in Hengelo bij de Waarbeek te komen. Het werd een geweldige dag!

Een dag naar het pretpark is voor veel mensen met een verstandelijke beperking het mooiste wat er bestaat, ondanks het feit dat het vaak erg druk is, mensen geen geduld hebben en voordringen. Daarbij komt dat het in- en uitstappen van de attracties zo snel moet. Dat levert stress op voor de cliënten en de begeleiding. Voor de ouderen is de Waarbeek een nostalgische kermis met mooie herinneringen. Hoe mooi is het dan dat de Waarbeek op verzoek, speciaal haar deuren opent voor deze doelgroepen en rekening houdt met hun wensen. Eigenaar van de Waarbeek Arijan van Bavel (Adje van Paul de Leeuw) ontving de cliënten bij binnenkomst persoonlijk en hartelijk.

Deze dag was op initiatief van stichting GOAL die de zorg en het bedrijfsleven in Twente samenbrengt om gezamenlijk te genieten van mooie evenementen. Dat kan in dit geval door mensen van Rabobank Centraal Twente, die dit evenement financieel ondersteunt, ook fysiek in te zetten als extra ondersteuner bij de attracties. De cliënten kunnen dan met hun hulp rustig en veilig instappen.

Voor meer info over de Stichting GOAL kunt u contact opnemen met Paul Gelen, Stichting GOAL, paul.gelen@stichtinggoal.nl

Meer berichten