De kinderen in 'Calebhouse' worden begeleid naar een zelfstandig leven op hun 18e
De kinderen in 'Calebhouse' worden begeleid naar een zelfstandig leven op hun 18e (Foto: )

Benefietgebeuren in Dolle Pret

Geld inzamelen voor Calebhouse

Door: Marion Wesselink

ALMELO - Op zondag 3 juni staat Dolle Pret aan het Noordbroek 2 geheel in het teken van geld inzamelen voor het Calebhouse op Ambon. Naast fantastische tribute optredens zullen ook verschillende andere toonaangevende bands van zich laten horen. Ze doen dit belangeloos. Daarnaast zijn er vele kraampjes die allerlei lekkernijen aanbieden, niet alleen Indische, ook Turkse en Armeense hapjes in allerlei vormen worden aangeboden. Ook is het mogelijk om de meest uiteenlopende snuisterijen te kopen. De volledige opbrengst gaat naar het Calebhouse op Ambon.

Calebhouse

De naam Calebhouse is afkomstig van een Amerikaanse jongen die de naam Caleb droeg en op jonge leeftijd overleed. De familie van Caleb besloot om het geld van hun overleden kind te schenken aan het weeshuis dat op dat moment in oprichting was. Vandaar de naam. Het Calebhouse is een Christelijk weeshuis dat in 2003 is opgericht om een thuis te bieden aan jongens en meisjes in de leeftijd van 9 tot 19 jaar. Voor die kinderen die een trauma hadden opgelopen tussen 1999 en 2003. Momenteel wonen er 21 kansarme kinderen in het Calebhouse in de leeftijd van 2 jaar tot 22 jaar. Ze worden begeleid naar een zelfstandig leven op hun 18e, zo nodig wat langer. De financiering van het weeshuis komt binnen via donateurs en sponsoren. Deze geldschieters komen uit verschillende landen. Het weeshuis valt onder de Stichting Maluku Penabur Naast de 'interne' jongeren worden er van verschillende eilanden (wees) kinderen ondersteund middels o.a. schoolgeld en boekengeld. Deze kinderen wonen nog wel bij ouders of familie. Het is Ineke Patty die regelmatig naar Ambon afreist om de jongeren te begeleiden en o.a. Engels te leren.

Een commissie bestaande uit Fred Lammers, Andy en Yvon Leiwakabessy en Hans Hunter zijn al een hele tijd bezig om deze grootse Maluku multiculturele Pasar voor te bereiden samen met mensen van Dolle Pret. Op zondag 3 juni is iedereen van harte welkom in Dolle Pret, waar zowel op de beneden- als bovenverdieping activiteiten plaatsvinden. Men kan zich aanmelden voor kaarten, in de voorverkoop via www.eventbrite.nl of aan de kassa. Dolle Pret is op zondag 3 juni geopend vanaf 11.00 uur. De organisatiecommissie is er van overtuigd dat het een fantastische happening gaat worden in Dolle Pret en hoopt op een geweldig bedrag voor het Calebhouse.

Meer berichten