Het echtpaar Buist-Witten is al 65 jaar getrouwd en ze plakken er nog graag een aantal jaren aan vast
Het echtpaar Buist-Witten is al 65 jaar getrouwd en ze plakken er nog graag een aantal jaren aan vast (Foto: Helga Wolf)

Echtpaar Buist 65 jaar samen

ALMELO - Op dinsdag 8 mei was het 65 jaar geleden dat Klaas Buist met Dina Witten in het huwelijk trad. Dina Buist, 86 jaar en in Rijssen geboren. Ze wordt door haar man altijd Dinie genoemd. Klaas, een geboren Almeloër, is ondertussen 87 jaar. Het was destijds liefde op het eerste gezicht, toch duurde het nog twee jaar voor het 'echt aan' was. Klaas moest eerst zijn diensttijd bij de marine in Suriname afmaken. Het paar heeft drie kinderen, zes kleinkinderen, waarvan er één op jonge leeftijd verongelukt is en vijf achterkleinkinderen.

Klaas Buist heeft in het verleden ongeveer vijf jaar bij de Nederlandse Spoorwegen gewerkt. Door zijn werk heeft het echtpaar ongeveer 3 jaar in Rotterdam gewoond. Dinie kreeg heimwee en daarom zijn ze terug naar Twente gegaan. Nadat hij weg ging bij de spoorwegen heeft hij verschillende baantjes gehad. Daarna is hij stratenmaker geworden en dat heeft Klaas dertig jaar met enorm veel plezier gedaan. 'Echt mooi werk, heel veel vrijheid en lekker buiten,' geeft Klaas met een grote glimlach aan. Het paar woonde jaren in de Tukkerstraat en nu al weer vele jaren in de Korte Oosteres. Dinie Buist heeft in haar leven veel aan handwerken en naaien gedaan. Ze heeft menig spijkerbroek in elkaar gezet. Tegenwoordig lezen ze graag een boek en op zondagmiddag toeren ze steevast in de door hem zelf bestuurde auto door Twente. Dinie kookt nog dagelijks. Ze redden zich goed, alleen de boodschappen laten ze thuis bezorgen. Met de nodige humor gaan ze op voor de volgende vijf huwelijksjaren.

Meer berichten