Het team van de Almeloopers doet dit jaar voor de 10e keer mee aan de Roparun (Foto: Studio Smit)
Het team van de Almeloopers doet dit jaar voor de 10e keer mee aan de Roparun (Foto: Studio Smit) (Foto: Helga Wolf)

Almeloopers klaar voor de Roparun

ALMELO - Het is bijna Pinksteren en dan staat de Roparun weer op het programma. De Almeloopers doen dit jaar voor de 10e keer mee aan deze hardloopwedstrijd. Ze vertrekken zaterdagmorgen 19 mei vanuit Almelo naar Hamburg. Rond het middaguur gaan ze daar van start in estafettevorm. Op zondag, 1e pinksterdag, komen ze door Almelo en volgens de planning zijn ze op 2e pinksterdag aan het eind van de middag in Rotterdam. Alles staat in het teken van het inzamelen van geld voor de palliatieve zorg aan kankerpatiënten.

De afgelopen maanden hebben de Almeloopers zich goed laten zien door loten te verkopen, statiegeld te verzamelen, modeltekeningen te veilen, wijn te verkopen, sponsorlopen te organiseren ect. De laatste weken is overal in Almelo e.o. gecollecteerd en daarbij zijn mooie bedragen binnengehaald. Natuurlijk kan er nog steeds gedoneerd worden. Op de site www.almeloopers.nl staat hoe particulieren en of bedrijven kunnen doneren Er is een mooie video en een prachtig lied gemaakt die geen toelichting behoeven. 'Een dag erbij', is heel indrukwekkend lied. Via Youtube kan men het horen!

Er hebben enkele wisselingen onder de deelnemers plaats gevonden. Er staat nu weer een team van 28 enthousiaste deelnemers, onder hen Gea Staal. Ze is eerder mee geweest. Vorig jaar was ze er even niet bij maar ze is echt met het Roparunvirus besmet en is dit jaar weer als fietser van de partij. 'Ik weet nog precies wanneer ik voor het eerst met de Almeloopers in contact kwam. Het was op 17 oktober 2009, de dag dat mijn vader gecremeerd werd. Mijn man Hans was na een praatje om en besloot mee te doen. Ook ik heb daarna meerdere jaren als fietser mijn bijdrage geleverd,' laat Gea Staal weten. Ze vindt het heel mooi vindt dat ze dit jaar er weer bij mag zijn. 'Vooral als je langs de Daniël den Hoed Kliniek komt voel je nog eens extra goed waarom je mee doet,' aldus Gea. 'Dit jaar komen de vele verschillende teams op de 1e pinksterdag pas vanaf 18.00 uur door Almelo,' vertelt Philip Dhert. Hij is een van de organisatoren van het Doorkomstteam. Ook al komen de teams later, toch staat er een heel mooi en groots feest op het programma voor Almelo! De lopers komen binnen via de Gravenallee (Laan der bezinning). Verschillende koren treden op en ook zal Quasimodo van Servus te bewonderen zijn. Rond Huize Almelo bevindt zich de stadsomroeper. De Doelenstraat wordt tot 'Goede Doelenstraat' omgedoopt en een DJ zal elk binnenkomend team verwelkomen. Op de Koornmarkt staan o.a. Love2Move en ook meerdere bands. Het Amaliaplein met André en André zorgt voor gezelligheid tot in de kleine uurtjes.

Meer berichten