Er zijn voor het goed laten slagen van de Almelo Allee veel vrijwilligers nodig, onder andere voor het uitdelen van foerage
Er zijn voor het goed laten slagen van de Almelo Allee veel vrijwilligers nodig, onder andere voor het uitdelen van foerage (Foto: Helga Wolf)

Almelo Allee zoekt vrijwilligers

ALMELO - Op zondag 30 september vindt de vijfde editie plaats van de Almelo Allee, het loop-, fiets- en wandelevenement, dat in de afgelopen jaren steeds grootsere vormen heeft aangenomen. Almelo Allee staat ondertussen stevig op de kaart. Om dit evenement ook in de toekomst te kunnen laten slagen is de organisatie op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die zich kunnen aanmelden via www.almeloallee.nl .

Vorig jaar deden meer dan duizend sportievelingen mee aan Almelo Allee, waarvan het merendeel aan het onderdeel hardlopen.

Vrijwilligers
Dit jaar hoopt de organisatie een verdere groei door te maken. 'Maar belangrijker vinden we het verder uitbouwen van de kwaliteit van ons evenement,' zegt Diane Stielstra, secretaris van de Stichting Almelo Allee. 'Daarom denken we dit jaar zo'n 125 tot 150 vrijwilligers nodig te hebben.'

Prachtige dag

Er zijn vrijwilligers nodig voor een breed scala aan taken. Denk aan het op- en afbouwen van het startterrein, het plaatsen van dranghekken langs het parcours, het inschrijven van deelnemers, verkeersregelaars, bevoorrading van lopers, ondersteuning bij de promotie. De meeste mensen zijn natuurlijk nodig op de dag zelf, maar ook voor en na het evenement kunnen mensen de handen uit de mouwen steken. 'Vorig jaar organiseerden we Almelo Allee met een fantastische club mensen. Dat willen we dit jaar opnieuw doen. Niet alleen voor deelnemers, ook voor vrijwilligers en alle anderen die betrokken zijn bij Almelo Allee, moet het een prachtige dag worden', benadrukt Diane Stielstra.

Schoonheid

Almelo Allee is een sportevenement dat jaarlijks wordt georganiseerd en brengt iedereen in beweging. Van jong tot ouder. Van fanatiek sporter tot recreant. Vorig jaar konden voor het eerst ook rolstoelgebruikers en scootmobielrijders deelnemen. De organisatie hoopt ook dat mensen uit de stad op deze manier aandacht opbrengen voor de schoonheid van het landschap en de natuur in het Almelose buitengebied. Een groot deel van de routes gaat door het landgoed van de familie van Rechteren en ook door het mooi nog jonge natuurgebied 'de Doorbraak'.

Theaterhotel
Het evenement legt de verbinding tussen de stad en het omliggende buitengebied,' benadrukt Max van Rechteren, die in het bestuur van de Almelo Allee zitting heeft. Net als vorig jaar is de start en finish bij het Theaterhotel. Voor verdere informatie over dit steeds maar groeiende evenement zie

www.almeloallee.nl

Meer berichten