De vele kinderen genoten met volle teugen van het vervroegd open gaan van het buitenbad
De vele kinderen genoten met volle teugen van het vervroegd open gaan van het buitenbad (Foto: Marion Wesselink)

Zwembad een week vervroegd open

ALMELO - 'We hebben er met man en macht het hele weekend aan gewerkt om alles eerder in gereedheid te brengen,' geeft Bas Spijkerman, medewerker van het Sportbedrijf aan. Door alle inspanningen is het gelukt om het bad al op 7 mei open te stellen in plaats van 14 mei. De schoolkinderen waren er super blij mee, want ze hebben nog een vakantieweek. 

De temperaturen waren in het weekend al rond de 25 graden en dat zorgde er mede voor dat het water in het zwembad de vereiste temperatuur van zeker 25 graden kon krijgen. 'Afgelopen vrijdag waren we er nog lang niet zeker van of het allemaal zou lukken en op zondag heb ik nog vele telefoontjes gepleegd of we groen licht konden geven,' aldus een blije Bas Spijkerman.

Er moest nog wel het een en ander schoon gemaakt, geverfd en opgeruimd worden, maar het is allemaal tijdig gelukt. De letters 'verboden te duiken' waren niet echt goed leesbaar meer. Om problemen te voorkomen waren er gauw geplastificeerde opschriften gemaakt. Kortom het zwembad kon open!

Om 12.00 's middags  ging het buitenbad officieel open en was het Carla van den Bogaart die als eerste het zwembad in dook. 'Ik zwem heel graag buiten en ben superblij dat dit nu weer kan,' gaf ze aan. 's  Middags stroomde langzaam maar zeker het bad vol. Aan de kassa stond al een lange rij om een kaartje te kopen. De tamtam dat er buiten gezwommen kon worden had al aardig zijn werk gedaan. 's Morgens hadden de vaste baantjeszwemmers al van het buitenwater mogen proeven. Hopelijk wordt het een heerlijk zomerzwemseizoen.

Meer berichten