Een traplift kan het wonen vergemakkelijken zodat men langer thuis kan blijven wonen
Een traplift kan het wonen vergemakkelijken zodat men langer thuis kan blijven wonen

Beslis mee over uw (t)huis!

ALMELO - Is lang(er) thuis wonen wel zo fijn? Vereenzamen ouderen niet in huis? Is er behoefte aan meer contact en sociale controle? Op donderdagavond 17 mei organiseert de SHBW (St. Huurdersplatform Beter Wonen) haar jaarlijkse vergadering voor alle huurders van Beter Wonen. Tijdens de jaarvergadering is er ruimte om met huurders in gesprek te gaan over wat hen bezig houdt én over het thema dat de SHBW dit jaar voorop stelt: Wonen met zorg. De SHBW is de gesprekspartner van de directie van Beter Wonen als het gaat om de belangen van alle huurders.

Momenteel is er veel discussie over wat wonen met zorg nou eigenlijk inhoudt. Is dat het zo lang mogelijk blijven wonen in je eigen woning? En welke aanpassingen moeten er dan worden gedaan aan de woning om aangenaam te kunnen blijven wonen? Denk hierbij aan brede deuropeningen, geen drempels, inloopdouche, traplift, enzovoort. En welke rol speelt de corporatie in het mogelijk maken van deze faciliteiten? En is langer thuis wonen wel zo fijn? Of is het oude systeem van bejaardenhuizen in een opgefrist jasje veel prettiger? Mensen die ouder worden, vereenzamen vaak ook thuis. Ondanks de goede zorgvoorzieningen in de buurt. Veel ouderen missen de mogelijkheid van zorg in het pand, iets leuks kunnen doen en aanspraak door alleen de trap af te lopen. Met ander woorden: activiteiten in gezamenlijke ruimtes. Welke oplossingen zijn er?

Erik Temmink, directeur van CarintReggeland en een verpleegkundige van Buurtzorg Nederland laten hun licht schijnen over dit onderwerp. Verder zijn Peter van der Hout, directeur van Beter Wonen, Caroline Vos, manager Woondiensten en Theo de Bruijn van de Raad van Commissarissen aanwezig.

Zij zijn erg benieuwd naar wat u als huurder vindt van dit onderwerp en zij gaan daarom graag het gesprek met u aan. Grijp deze kans en kom naar de jaarvergadering! Laat uw stem horen over hoe u nu en in de toekomst wilt wonen in een woning van Beter Wonen. Beslis mee over uw (t)huis!

Programma:

19.00-19.30 uur: Besloten deel voor alleen de huurders van Beter Wonen, terugblik op behaalde resultaten en vooruitblik op de toekomst

19.30-20.00 uur: Koffie, en inloop voor alle overige geïnteresseerden in het onderwerp Wonen met zorg

20.00-21.00 uur: Twee sprekers en ruimte voor vragen en discussie met de aanwezigen

Ongeveer 21.00 uur: Afsluiting met een hapje en drankje

Kijk op www.shbwalmelo.nl voor het laatste nieuws. Vragen kunt u mailen aan info@shbwalmelo.nl

Meer berichten