Regisseur Jos Brummelhuis tijdens een repetitie in Oldenzaal
Regisseur Jos Brummelhuis tijdens een repetitie in Oldenzaal (Foto: Nathalie Gerritsen)

Winactie He'k Wat Van Oe An

ALMELO – 'Het is geweldig dat in dit theaterspektakel 'He'k Wat Van Oe An' alle elementen samen komen; water, aarde, lucht en vuur,' vertelt regisseur Jos Brummelhuis. Voor de Almeloër is dit de 2e voorstelling, vorig jaar had hij zijn regisseursdebuut in Hertme met Robin Hood. 'He'k Wat Van Oe An' is gebaseerd op regionale sagen en legenden en wordt gebracht met veel humor, muziek en poëzie. Het stuk is geschreven door Laurens ten Den, hij dook hiervoor in de Twentse historie vol mythes en sagen.

Ten Den bedacht een verhaal over zielen die nog geen vergeving hebben gehad, zoals de Heemännekes. Overleden zondaars die eens per jaar verlost kunnen worden van hun eeuwige boetedoening. 'Vroeger was het najaar de tijd voor rechtspraak, daar hadden ze in de oogsttijd geen tijd voor. En dat gebeurde toen o.a. op de plek waar nu recreatiepark het Hulsbeek is, want daar was het galgenveld van Oldenzaal,' aldus Laurens ten Den. Jos Brummelhuis: 'Heel veel van onze taalstreek en cultuur komen samen. In het stuk zit veel muziek, zang, spel en typisch Twentse humor. Allerlei illustere figuren uit het verleden krijgen de kans om bij Vrouw Holle hun onschuld te bepleiten. Het publiek wordt erbij betrokken, ze zitten de rechtspraak bij.'

Winactie

Het Almelo's Weekblad mag in samenwerking met He'k Wat Van Oe An' 10 vrijkaarten verloten voor de try out voor 17 mei, 20.00 uur. Kans maken hierop? Mail dan voor woensdag 9 mei naar redactie@almeloosweekblad.nl o.v.v. He'k Wat Van Oe An, uw naam en telefoonnummer door. Prijswinnaars ontvangen persoonlijk bericht.

Meer berichten