De Klup hoopt veel vriendschappen tot stand te brengen
De Klup hoopt veel vriendschappen tot stand te brengen (Foto: Helga Wolf)

De Klup helpt vriendschappen sluiten

ALMELO - Gezellig een terrasje pakken, een wandelingetje maken of shoppen. Vanzelfsprekend? Niet voor mensen met een lichte beperking of psychische klachten. Bij velen van hen ligt na een dag op 't werk of in school eenzaamheid altijd op de loer omdat ze geen vrienden hebben om mee af te spreken. De Klup Twente gaat daarom deze mensen helpen met het zoeken naar een vriend(in). Kluplidmaatschap is niet nodig, sterker nog: De Klup Twente verwacht juist mensen te kunnen helpen die geen lid zijn. Interesse? Meld je aan!

Voor mensen met een heel licht verstandelijke beperking of psychische klachten is het sluiten en onderhouden van vriendschappen lastig. Ze willen dolgraag op pad met een gelijkgestemde vriend of vriendin, maar zitten in plaats daarvan avond aan avond alleen thuis voor de buis en hikken op de vrijdagmiddag tegen het lange weekend aan. De Klup Twente gaat helpen en brengt mensen die vrienden zoeken bij elkaar of brengt iemand die graag een vriend of vriendin wil om leuke dingen te ondernemen in contact met een vrijwilliger. Als het kan iemand uit de wijk/buurt, maar als vervoer geen probleem is, kan dat ook een leuke vriend(in) uit een ander dorp of stad zijn.

Mensen die graag hulp willen bij het zoeken naar een vriend of vriendin en het onderhouden van zo'n vriendschap kunnen zich aanmelden bij Jolanda Overdorp van De Klup Twente, Jolanda@deklup.nl of 06 – 14465288. De Klup Twente verwacht veel mensen vriendschappen tot stand te brengen. Jolanda Overdorp: 'We krijgen regelmatig vraag naar maatjes voor mensen. Omdat ze graag samen iets willen ondernemen maar alle begin moeilijk is.' De Klup Twente richt zich met dit vriendschapsproject vooral op mensen die geen lid zijn van De Klup Twente omdat het activiteitenaanbod niet aansluit bij hun behoefte. 'Denk aan mensen die gewoon werken of naar school gaan, ondanks het feit dat ze een lichte beperking hebben of wat psychische klachten. Ze hoeven ook geen lid te worden van De Klup Twente, ze kunnen volstaan met een aanmelding', aldus Jolanda Overdorp. Overigens mogen ook leden van De Klup Twente zich aanmelden als ze graag een maatje willen hebben. Ook hen probeert De Klup dan natuurlijk te koppelen aan een leuke vriend(in).

Het project is voor alle mensen die een vriend/maat zoeken in de gemeenten Almelo, Tubbergen, Dinkelland, Twenterand, Wierden, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Borne en Hof van Twente. Vrijwilligers die wel vriend willen worden van een deelnemer met een (lichte) beperking of psychische klachten kunnen zich ook melden.

Meer berichten