De Almelose gedecoreerden
De Almelose gedecoreerden (Foto: Helga Wolf)

Lintjesregen 2018 voor Almelose medeburgers

ALMELO – Naar aanleiding van Koningsdag zijn alle burgemeesters van Nederland druk om uit naam van de koning de koninklijke onderscheidingen te belichten, op te spelden en de bijbehorende oorkondes te overhandigen. In Almelo kon burgemeester Arjen Gerritsen een aantal medeburgers en familieleden ontvangen.

In één geval alleen de weduwe Arslan, want haar echtgenoot Bayram Arslan overleed kort nadat hem (nog in het geheim) het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau was toegekend voor zijn verbindende verdiensten tussen de Turkse samenleving en de Almelose inwoners. In dit geval werd postuum de oorkonde overhandigd. Voor alle gedecoreerden geldt hun niet aflatende inzet voor de samenleving, de kerk, de sport, het bedrijfsleven en/of maatschappelijke organisaties de grondslag voor het Koninklijke eerbetoon. Zo werd John Bonthuis Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dat gold tevens Jan van Dael, Anneke Haitjema en Corrie Ubels. Voor Bep van Apeldoorn, Bianca Stokkingreef en Bornerbroeker Willy Pigge had koning Willem-Alexander het Ridderschap in de Orde van Oranje Nassau in petto.

De burgemeester prees allen voor hun inzet gedurende vele jaren. 'Je krijgt zo'n onderscheiding omdat je bijzondere verdiensten hebt, die grote maatschappelijke betekenis hebben. Het gaat dus niet om wie je bent, maar om wat je hebt gedaan,' aldus de burgemeester.

Meer berichten