Show, sfeer en sensatie bij de 5e editie van de Benefiet Taptoe
Show, sfeer en sensatie bij de 5e editie van de Benefiet Taptoe (Foto: Helga Wolf)

Grootse show jubileumeditie Taptoe Almelo

ALMELO – De vijfde editie van de Internationale Benefiet Taptoe belooft er één te worden waarbij de bezoekers op het puntje van de stoel zitten om te genieten van muziek, show en spektakel. Op zaterdag 16 juni kan het publiek genieten van optredens van elf muziekkorpsen, speciale gastoptredens en spectaculair vuurwerk. Met de optredens van de elf korpsen in het Polmanstadion is de Taptoe in Almelo een van de grootste in Nederland.

Tijdens de jubileumeditie is er overdag de Streetparade van vier korpsen in de binnenstad met een korte show op de Koornmarkt vanaf 14.00 uur. Vervolgens start de Taptoe om 19.00 uur in het Polmanstadion. 'Deze editie heeft voor het eerst een internationaal karakter door de aanwezigheid van een korps uit onze partnerstad Iserlohn,' vertelt Jos Tornij van stichting Almelose Taptoe. En het publiek wordt sfeervol ontvangen door 'De Blaasbalgen' uit Leidschendam.

Bezoekers die de Taptoe in de voorafgaande jaren hebben bezocht, weten mogelijk nog dat de optredens werden aangekondigd door een ladyspeaker. Dit jaar is er gekozen voor een doorlopende muziekshow, dat houdt de vaart er tijdens de show flink in. Want de aftocht van het ene korps wordt direct opgevuld door de intocht van het volgende muziekkorps. En een onderdeel dat nu al aangekondigd wordt als heel indrukwekkend, is het moment dat alle korpsen vanuit drie hoeken van het stadion opkomen en gezamenlijk een nummer spelen.

De afsluiting van deze vijfde editie zal bestaan uit een gezamenlijk optreden van de korpsen 'Kunst en Genoegen' uit Leiden en 'DVS' uit Katwijk. Samen met zangeres Lotte Haen, fluitiste Ira Wunnkink, drummer Arjan van der Dussen en Koor Cantiamo uit Delft brengen zij het nummer 'A tribute to Broadway'. De organisatie verwacht dat het publiek verrast zal staan van dit spectaculaire slotstuk. Net als voorafgaande jaren hoopt stichting Taptoe Almelo een flink bedrag op te halen voor goede doelen als Kans voor een Kind en de Nierstichting. Om dit mede te kunnen realiseren treden de elf korpsen belangeloos op en stelt Heracles het Polmanstadion gratis beschikbaar. 'Ook zijn er vele vrijwilligers betrokken bij de Taptoe, zonder hen én zonder Bert Nijhuis, de initiator van de Taptoe, was dit niet mogelijk geweest,' benadrukt Jos Tornij. De kaartverkoop voor de Taptoe is gestart. Voor volwassenen is de toegangsprijs € 12,50 (voor het goede doel) en kinderen in de basisschoolleeftijd mogen gratis naar binnen. Kaarten zijn te bestellen bij bertnijhuis52@gmail.com, te koop in de fanshop van Heracles en bij het Huis van Katoen en Nu.

Meer berichten