Logo almeloosweekblad.nl


Gijs Ruhof presenteert samen met Jonnie Boer de Revolution koek
Gijs Ruhof presenteert samen met Jonnie Boer de Revolution koek

Almelose bakker ontwikkelt koek samen met de Librije

ALMELO - De 19-jarige Gijs Ruhof bakt zijn Vondelspeculaas naar het recept van zijn opa, echter deze speciale 'Revolution koek' heeft Gijs samen met Jonnie Boer van de Librije ontwikkelt. 'De Revolution koek lijkt niet op Vondelspeculaas, de smaak is wat anijsachtig, maar je moet de koek gewoon proeven,' aldus Gijs. Sinds vorig jaar heeft Gijs Ruhof een bakkerij in Almelo waar hij de in Deventer en omstreken beroemde Vondelkoeken bakt, naar het 'geheime' recept van zijn opa Frans Ruhof. Tot 1995 bakte Frans Ruhof de bekende koek aan de Joost van den Vondellaan in Deventer. Na aandringen van zijn kleinzoon, die ook een bakkersopleiding heeft gevolgd, heeft hij het recept overgedragen. Tijdens zijn bakkersopleiding heeft Gijs stage gelopen bij sterrenrestaurant De Librije en nu heeft hij samen met Jonnie Boer een nieuwe koek ontwikkelt. 'Jonnie heeft zes kruidenmelanges samengesteld en daarmee ben ik gaan bakken. Daarvan heeft hij zijn favoriet gekozen, en dat is de Revolution koek,' vertelt Gijs trots. Zondag 9 en maandag 10 september is er in Zwolle het Avantgarde Cuisine Festival 'Chefs (R)evolution', dit wordt georganiseerd door Jonnie en Therèse Boer. Bij dit festival is ook een BOERenmarkt XL, waar ook Vondelspeculaas zal staan. De koek is binnenkort te koop bij Hap en bij Ouwe Jongens Krentenbrood in Almelo. Daarnaast is Vondelspeculaas ook te proeven bij de IJzerenpot of op het Lageveld en ze zijn online te bestellen.

4 reacties
Meer berichten


Shopbox