Als 'volleerde' metselaars werd de officiële steen als team in de gevel gemetseld
Als 'volleerde' metselaars werd de officiële steen als team in de gevel gemetseld

Steenlegging laatste fase nieuwbouw St. Josephbuurt

ALMELO – Wethouder Alex Langius heeft samen met directeur-bestuurder van woningbouwcorporatie St. Joseph Claudia Beumer en de aanstaande bewoonster van het huis, de officiële steenlegging uitgevoerd van de vernieuwing van de St. Josephbuurt.

De steenlegging is het symbool van de vernieuwing waarvan de bouw van de tweede fase nu volop in gang is. De eerste fase aan de Ootmarsumsestraat en deels de Tukkertstraat kwam al in 2012 klaar en nog dit jaar wordt de oplevering door hoofdaannemer Goossen Te Pas verwacht van de tweede afsluitende fase.

Tuindorp

De tweede fase omvat 27 koopwoningen, 25 huurwoningen in de vrije sector en 8 sociale huurwoningen die door St. Joseph worden verhuurd. Van deze acht huurwoningen blijft er één gereserveerd voor het geval van medische urgentie. Mocht dat voor de oplevering niet het geval zijn, dan komt ook deze woning in de sociale verhuur.

Het tuindorpachtige concept van de nieuwe St. Josephbuurt is naar ontwerp van 4D Architecten uit Enter. De vrije sector huurwoningen zijn te huur via makelaardij Weghorst en Team Sanders. De laatste heeft ook de verkoop van de 25 koopwoningen in handen.

www.stjosephbuurt.nl

Meer berichten