Logo almeloosweekblad.nl


De vernieuwing wordt langzaamaan zichtbaar
De vernieuwing wordt langzaamaan zichtbaar

Nieuwe contouren voor het Marktplein

ALMELO - Van groot, groter, grootst naar bescheiden. Zo kun je de stadsvernieuwing van het Almelose stadshart gedurende ruim een decennia samenvatten. Jaren lag het op z'n gat mede door de wereldwijde financiële crisis en te grote ambities van opeenvolgende colleges van B&W. Noodgedwongen werd de tering naar de nering gezet, maar toch wordt de vernieuwing in het stadshart langzaam zichtbaar.

Het nieuwe stadhuis, dat velen overbodig vonden, is ondanks alles toch een 'eyecatcher' en ook de modernisering van 35 appartementen in de 'geknipte' Kloosterhofflat met openbare stadstuin en de nieuwe appartementen in het vroegere V&D-complex aan het Waagplein lieten inmiddels een eerste verbetering zien.

Contouren Marktplein

Langzamerhand worden ook de westelijke contouren van het Marktplein zichtbaar. Projectontwikkelaar Urban Interest en Aws Beter Wonen zijn naast de gemeente Almelo de 'dragers' van voornoemde vernieuwingen. De Havenpassage werd al grotendeels gesloopt en onder de naam Haven Zuid krijgt die vernieuwing nu het beeld hoe de westelijke wand van het marktplein er uiteindelijk uit gaat zien. Winkelruimte op de begane grond met daarboven nieuwe woonappartementen en in de kelder parkeerplaatsen voor de bewoners. Verder een openbaar parkeerdek en een daktuin. Pas daarna wordt de aansluiting gerealiseerd met het kanaal De Haandrik-Almelo dat verder de binnenstad wordt ingelegd met een havenkom voor het terras van Café Nielz. Daarvoor zal de huidige bebouwing van C&A - komt elders in het complex - en de winkeltjes aan de Rosa Luxemburg nog moeten wijken. Ook voor Multivlaai-huurder Kangus valt dan het doek. Kangus wilde bij de vergoedingsonderhandelingen met de gemeente meer dan kon worden gegeven. Het gevolg onteigening. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft het Koninklijk Besluit inmiddels paraat.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox