Apostrof zeventien is in een gelimiteerde, genummerde uitgave
Apostrof zeventien is in een gelimiteerde, genummerde uitgave (Foto: Helga Wolf)

Een nieuw boek van Theo Bennes

ALMELO – Het interview vindt plaats in de Schelf, een plaats waar Theo Bennes geen onbekende is. Hij heeft er namelijk jarenlang met veel plezier tekenlessen voor de jeugd verzorgd. Theo Bennes is een veelzijdig man. Hij maakt muurschilderingen, ontwierp het Veldboertje voor het Sluitersveld, was betrokken bij het project rond het fietstunneltje aan de Sluitersveldsingel en nog veel meer. Niet alleen tekenen is een grote passie van Theo Bennes, maar hij schrijft ook (web)teksten voor ondernemers en vakbladen.

'Talenten zijn cadeautjes,' stelt Bennes

In 2004 verscheen zijn eerste boek: 'Plantsoen met zulke houten bomen'. Hierin staat het leven van zijn oma centraal. Bennes is een echte gezinsman. Niet vreemd dus dat zijn volgende boek dat in 2013 verscheen onder de titel 'De zoon van de kruidenier' ook een familielid centraal stond, namelijk zijn vader. Vorig jaar kwam 'Gezinszak' uit en is focus nog een generatie opgeschoven. Alles waarover Theo Bennes schrijft is autobiografisch. Niets blijft onbesproken en hij geeft alles bloot. 'Dat je dat durft,' zeggen veel mensen, maar ik heb er nog nooit vervelende reacties op gekregen. Integendeel zelfs,' aldus Bennes.

Jeugdouderling

Onlangs is 'Apostrof zeventien' verschenen, oftewel '17. Ook dit werk is weer autobiografisch en gaat, zoals de titel al doet vermoeden over 2017 en is een vervolg op 'Gezinszak'. De vormgeving, die Bennes ook deze keer weer zelf verzorgd heeft, is bijzonder. In een mooi kartonnen doosje bevinden zich twaalf katernen, een voor elke maand. De onderwerpen variëren van zijn kinderen, kleinkinderen tot concerten, tot de kerk waar hij samen met zijn dochter jeugdouderling is. 'Mooi en bijzonder,' vindt Bennes.

Ongemerkt

Muziek speelt een grote rol in het leven van Bennes en dus ook in Apostrof zeventien evenals allerlei gebeurtenissen in Almelo, zodat de lezer haast ongemerkt meegenomen wordt in een Almelo's jaaroverzicht over 2017. Op de voorkant van elk katern staat een quote of een citaat uit een songtekst. Die van januari luidt: Let the children lose it, let the children use it, let all the children boogie – David Bowie (in januari '17 was het een jaar geleden dat David Bowie overleed). Verder bevindt zich in het doosje een aantal items waarvan de betekenis de lezer gaandeweg duidelijk wordt.

Info
Apostrof zeventien is in een gelimiteerde, genummerde uitgave te koop bij Boekhandel Broekhuis of via www.theobennes.nl

Meer berichten