Van links naar rechts voor het naambordje van de uitbreiding van de werkplaats: Bertus Wetering en Hennie Nijhuis (directie) en Henk Eberhard (jubilaris)
Van links naar rechts voor het naambordje van de uitbreiding van de werkplaats: Bertus Wetering en Hennie Nijhuis (directie) en Henk Eberhard (jubilaris)

Henk Eberhard 50 jaar in dienst bij Brusche Elektrotechniek

ALMELO - Henk Eberhard is maar liefst 50 jaar in dienst bij Brusche Elektrotechniek, een jubileum dat niet dagelijks voorkomt. Een mijlpaal voor Henk maar ook voor Brusche Elektrotechniek als organisatie. Het is namelijk de eerste keer in de historie van Brusche. Henk Eberhard werd dan ook feestelijk gehuldigd afgelopen maandag 26 maart.

Zijn eerste werkdag was op 25 maart 1968, direct nadat hij de militaire dienstplicht vervuld had. Brusche Elektrotechniek bestond pas 11 jaar. Wat niemand toen wist, was dat Henk de 50 jaar vol zou maken. Hij begon, na te zijn aangenomen door Harry Brusche, als leerling monteur. De eerste 10 jaar van zijn loopbaan heeft Henk als monteur diverse projecten mogen maken in Almelo, zoals het RMD-gebouw, de brandweerkazerne in het centrum, de hierachter gelegen ambulancegarage en niet te vergeten De Klokkenbelt.

Henk maakte met zijn in de loop der jaren verzamelde ervaring en vakmanschap de overstap naar de werkplaats aan de Ootmarsumsestraat waar hij zich bezighield met de bouw en engineering van besturingspanelen, een nieuw werkveld voor Brusche. Henk Eberhard kan dan ook met recht worden gezien als de grondlegger van de huidige afdeling industriële automatisering!

Met de opkomst van de PLC-techniek ging hij zich ook steeds meer toeleggen als op de engineering, waarbij hij naast de paneelbouw ook het schrijven van de PLC-software voor zijn rekening nam. Naast vele memorabele projecten te hebben gedaan voor o.a. Imko Gelria en Wavin mocht Henk ook projecten in het buitenland doen. Veel van zijn (oud) collega's moeten nog steeds terugdenken aan de projecten bij Werthers Echte in Duitsland, Gist-Brocades in Italië en diverse andere buitenlandse projecten.

Zijn enthousiasme, gedrevenheid en nieuwsgierigheid hebben Henk tot een zeer gewaardeerd collega gemaakt. Daarnaast heeft Henk altijd oog gehad voor zijn collega's en stond hij altijd voor hen klaar. De afgelopen jaren heeft Henk een stapje teruggedaan, maar afscheid nemen was er niet bij. Henk zet zich nog altijd met veel enthousiasme in als calculator voor de afdeling industriële automatisering, welke functie hij de afgelopen 10 jaar heeft vervuld. In de loop van zijn imposante carrière heeft Henk veel mensen binnen het bedrijf het vak mogen leren.

Als waardering voor zijn inzet en loyaliteit voor deze 50 jaar heeft Henk afgelopen maandag zijn naam mogen geven aan de uitbreiding van de werkplaats van Brusche. Natuurlijk werd door de directeur van Brusche, Hennie Nijhuis, mooie woorden gesproken richting Henk en zijn vrouw Marion bij de feestelijke huldiging en mocht Henk tot slot een gedenkplaat onthullen met daarop de naam van de nieuwe werkplaats, de Eberhard-hal.

Meer berichten