Ben Kamphuis van de Almeloopers hield voorafgaand aan de veiling een toespraakje over de Almeloopers en hun deelname aan de Roparun
Ben Kamphuis van de Almeloopers hield voorafgaand aan de veiling een toespraakje over de Almeloopers en hun deelname aan de Roparun

Prachtige opbrengst voor de Roparun

ALMELO -'Er is meer dan 160 euro op een soort zesluik van mij geboden, daar werd ik wel even stil van,' vertelt kunstenaar, Marja van Elsberg met gepaste trots. De veiling van bijna veertig modeltekeningen die gehouden werd in de Javatoren bij de Hoofdzaak van Tim Telgenhof, is echt een groot succes geworden. Het bracht uiteindelijk 1676 euro op voor de Almeloopers en de Roparun. Teamcaptain Ben Kamphuis van de Almeloopers is erg blij met de opbrengst die naar de palliatieve zorg van mensen met kanker gaat.

Wethouder Christien van Wijk was de veilingmeester en ze deed het volgens alle aanwezigen geweldig. 'Ik vind het leuk om te doen, maar had nog nooit eerder een veiling zelf gedaan, dus heb ik vooraf wel enkele You Tube filmpjes bekeken om goed beslagen ten ijs te komen. Ze wist de bezoekers goed op te zwepen om het nodige op de prachtige portretten en naakten te bieden.

Op de vierde verdieping van de Javatoren waren ongeveer twee maanden lang meer dan 500 modeltekeningen te bewonderen. Na de veiling was ook de expositie afgelopen.

Groot succes

Deze expositie, die ook door scholen is bezocht, werd een groot succes. Van de veertig modeltekeningen die in de veiling gingen, werden er maar liefst zevenendertig verkocht.

Van alle beroepskunstenaars die aan de expositie hadden mee gewerkt werden er tijdens de veiling wel enkele werken verkocht. 'Echt geweldig wat een belangstelling en dat het in twee weken tijd gelukt is dit op te zetten, daar ben ik wel blij mee,' laat Riet Abcouwer weten.

Tijdens de veiling kwam Lorenzo Grobben van Het Mozaiek samen met zijn moeder om een fraaie tekening en extra geld te brengen dat was ingezameld na de bezichtiging van de expositie.

Film

Het geheel werd door Marinus Blaak voor Aavisie en de Geleraaf op film vast gelegd. Een zestal musici zorgden voor een gezellige muzikale omlijsting. Na afloop was er 'wat de pot schaft', van Tim Telgenhof van restaurant de Hoofdzaak. De helft van de opbrengst daarvan ging ook naar de Roparun. Verder had Tim voor de exposanten een mooie roos geregeld. Ook werd er koffie, thee en heerlijke chocolade paaseieren aangeboden.

Alle kunstenaars waren enthousiast en boden spontaan aan om over twee jaar weer een dergelijke veiling te gaan houden.

Daar had ook teamcaptain Ben Kamphuis van de Almeloopers wel oren naar.

Meer berichten