De twee nieuwe Babsen voor de gemeente Almelo, Dorine Slaghekke (links) en Rosalinda van Loon zijn er helemaal klaar voor om als trouwambtenaar aan de slag te gaan
De twee nieuwe Babsen voor de gemeente Almelo, Dorine Slaghekke (links) en Rosalinda van Loon zijn er helemaal klaar voor om als trouwambtenaar aan de slag te gaan

Almelo twee 'Babsen' rijker

ALMELO - Sinds 14 maart jongstleden is de gemeente Almelo twee trouwambtenaren rijker. Ze worden ook wel Babs (Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand) genoemd. Het zijn Dorine Slaghekke en Rosalinda van Loon. Ze hopen beide in de toekomst vele Almeloërs in de echt te verbinden. Almelo telt nu acht trouwambtenaren, zeven vrouwen en een man.

'Via de facebookpagina van de gemeente zag ik de oproep voor trouwambtenaar staan,' vertelt een enthousiaste Dorine. 'Het was al jaren een grote droom van mij om een dergelijke functie te mogen uit oefenen. De verdiensten zijn niet al te hoog maar de voldoening die het geeft om mensen op zo'n liefdevol moment te mogen begeleiden en toe te spreken, zijn van onschatbare waarde,' aldus Dorine die al jaren in Bornerbroek woont.

Rosalinda van Loon is een geboren Rotterdamse maar woont door de liefde al weer 21 jaar met heel erg veel plezier in Almelo. Ze heeft de stad inmiddels in haar hart gesloten. Ze werkt als communicatie adviseur in Enschede. Door haar werk is gewend in het openbaar te spreken en te schrijven.

'Tijdens een trouwerij stap je op een heel bijzonder moment het leven van mensen binnen en het lijkt me fantastisch daar een bijdrage aan te mogen leveren,' geeft Rosalinda aan die er naar uit kijkt om mensen op zo'n liefdevol moment mogen toespreken.

Cursus

Rosalinda en Dorine volgden beide een gedegen cursus in Utrecht voor ze benoemd werden. Ze hebben inmiddels een paar keer meegelopen bij een trouwerij en hopen binnenkort zelfstandig als trouwambtenaar aan de slag te kunnen. Ze zijn op 14 maart officieel beëdigd voor de gemeente Almelo.

Een trouwerij hoeft niet per definitie in het stadhuis plaats te vinden, het mag ook op een zelf gekozen locatie, bij iemand thuis of op een andere gelegenheid zijn. 'We hopen een visitekaartje voor de gemeente Almelo te mogen zijn,' aldus Dorine en Rosalinda.

Eigen stijl

'We hebben ieder onze eigen stijl en het is aan de bruidsparen wie ze kiezen,' geven Dorine en Rosalinda beide volmondig aan. Ze kijken er naar uit om voor de bruidsparen een mooi passend en ontroerend levensverhaal te schrijven en vervolgens de geliefden toe te spreken.

Via de gemeentepagina zijn de trouwambtenaren te vinden. Rosalinda van Loon is telefonisch te bereiken via 06-10092776 en Dorine Slaghekke via 06-46454252. Je kunt Dorine ook mailen via info@jemooistebelofte.nl

Meer berichten